Fikk sjokkregning etter sykehusbesøk

Kirsten og Leif Erik Ranvik var skråsikre på at de hadde helseforsikring i COGESA. Men så kom regningen fra sykehuset i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 7. april 2010 16:53

QUESADA

 – Sjekk sykeforsikringen hvis du bruker COGESA. Det er oppfordringen fra Kirsten og Leif Erik Ranvik som hevder selskapet rett og slett bare sa opp forsikringen – uten å gi verken beskjed eller begrunnelse. COGESA hevder selskapet har sendt brev om annullering av forsikringen fra 1. januar 2010, i oktober 2009. Det brevet har ikke ekteparet Ranvik mottatt.

Les også: Nordmenn får ikke helsetrygdkortene som lovet

– Vi fikk nesten sjokk i slutten av mars. Da ringte de fra hospital San Jaime i Torrevieja og lurte på når vi skulle betale for EKG-testen Kirsten tok der i februar. Den var vi sikre på forsikringen hadde tatt seg av, forteller Leif Erik Ranvik til Vikingposten.

– Det var en ganske ubehagelig opplevelse. Da jeg spurte om hvorfor forsikringen ikke dekket testen jeg hadde fått utført, svarte de ganske surt at det burde jeg vite, sier Kirsten Ranvik.

Vikingposten har fått mange henvendelser fra frustrerte lesere som har fått kansellert forsikringene av COGESA/CASER uten annen forklaring enn en henvisning til loven (Ley de Contrato de Seguro), samt en takk for at da hadde forsikringen hos selskapet.

Har du tips i denne saken – ta kontakt med vår reporter her

– Vi finner det hele veldig merkelig. Et av punktene i forsikringsavtalen sier nemlig: ”Kan CASER annullere forsikringen min? Nei, CASER kan ikke annullere forsikringen. Dette er en spesiell betingelse COGESA og CASER har blitt enige om. Forsikringspolisen vil allikevel bli annullert dersom betalingsbetingelsene ikke blir overholdt, eller dersom den forsikrede gir uriktig informasjon eller tilbakeholder opplysninger”. Vi har ikke brutt noen av disse punktene, hevder Leif Erik Ranvik.

Kirsten og Leif Erik har gjort opp regningen ved hospital San Jaime, den lød på 260 euro.

– Den regningen overlever vi. Men hva om Kirsten hadde blitt lagt inn og hjerteoperert? Det kunne kostet oss dyrt. Vi har fått et nytt forsikringstilbud fra COGESA. Det er da gjennom Sanitas Health Plan, men den koster dobbelt så mye som den vi hadde. Nå velger vi heller å benytte oss av det offentlige helsetilbudet her i Torrevieja. Jeg har selv fått kreftbehandling på det nye sykehuset i Torrevieja. Og det er en behandling de ikke utfører i Norge. Jeg er frisk og blir fulgt opp helt eksemplarisk der, sier Leif Erik Ranvik.

Vikingposten har vært i kontakt med COGESA ved to anledninger og bedt om selskapets versjon.