Fikk Simone på beina etter slag

Ekteparet Simone og Sverre Haugen fra Tønsberg takker hele Reuma Sol for at de kan nyte livet som pensjonister. I Norge om sommeren og i Spania om vinteren.

Spaniaavisen

Publisert 29. januar 2009 09:11

ALFAZ DEL PI

– Min kone, Simone, fikk slag for seks år siden og ble lam i hele sin venstre side. Da bestemte vi oss for å se etter behandlingsmuligheter i Spania. Akkurat passe reiseavstand fra Norge, og et godt klima i kalde vintermåneder. Vi diskuterte litt med legen vår og fant frem til Reuma Sol.
Og her har vi blitt hver vinter siden. Takket være fysioterapibehandlingen, med sjeffysioterapeut Evie Madsen i spissen, er Simone på beina igjen. I dag går hun rundt uten hjelpemidler, og klarer seg helt selv, forteller Sverre Haugen til Vikingposten.

Les også: Styrer Norges største helseforetak i utlandet

– For meg betyr det uendelig mye å kunne stelle alt selv. Jeg har ikke hjelp til noen ting. I løpet av de fem vintrene vi har vært her nede har jeg fått en fantastisk behandling. Alt har vært ledet av Evie Madsen. Hun har bare vært helt fantastisk. Nå har jeg kun tre fysikalske behandlinger i uken, sier en sprudlende glad Simone Haugen.

Mange pensjonister og uføre bor fem måneder i Spania om vinteren. Men ikke alle bor fem måneder fast på Reuma Sol hver vinter. Haugen fra Tønsberg er blant de få med skikkelig lange opphold ved Reuma Sol Senter. Og her kommer de igjen også neste år. Ekteparet er på fornavn med hele personalet, og så er de blitt godt kjent i nærområdet med årene.

Les også: DaCapo i Torrevieja og Alfaz del Pi

– De fleste vet at et normalt opphold ved Reuma Sol ikke er billig. Da snakker vi om fra et par uker og opp til en måned. Dere bor der i fem måneder. Dette må da koste mye?
– Det koster litt, men en slik service vi opplever må man betale for. Absolutt ingen oppgaver er få små for personalet. De er alltid hjelpsomme.
Skulle vi leid leilighet i Albir, og leid inn alle tjenestene, er jeg ganske sikker på det ville blitt like dyrt, hevder Sverre Haugen.