Fikk parabol og internettutstyr stjålet fra tak i 6. etasje

Tore Waage i Alfaz utsatt for frekt tyveri.

Spaniaavisen

Publisert 5. mars 2013 08:00

ALFAZ DEL PI

– I desember fikk jeg telefon om at parabolen til det norske TV-anlegget var stjålet. Fra taket! Jeg måtte opp selv og sjekke. Hvem gidder å stjele en parabol til 80 euro fra et tak i sjette etasje? Men parabolen var borte. Jeg måtte skaffe en ny til leieboerne våre, og trodde dette var en engangshendelse.

Men nylig fikk Tore Waage igjen telefon. Nå var internettforbindelsen helt borte.

– Noen hadde vært på taket og stjålet utstyr fra oss. Denne gangen mottakeren fra WIP Zona, en mottaker ingen andre enn vi kan benytte seg av på grunn av at den er programmert til hver enkelt kunde. Dette utstyret er langt dyrere og koster et par tusen kroner, forteller Waage til Vikingposten.

Trenger du vannfilter, hjelp til flytting, elektriker eller rørlegger? I vår bransjeguide finner du alle telefonnumrene du trenger

Leiligheten til Tore Waage og kona Anita ligger i 6. etasje nederst i Alfaz sentrum. Over seg har de bare takterrasse. Det er her alle leilighetene har sine paraboler og annet teknisk utstyr. For å komme til dette taket må man enten låse seg gjennom to godt sikrede dører, eller så må man krype over muren mellom blokkene.

– Jeg kan ikke tro annet enn at folk har tatt seg til taket vårt fra en av naboblokkene. Det er en enkel affære. Selv om vi er høyt over bakken er det bare en kort mur man skal forsere. Helt ufarlig. Men fra hvilken av de fire naboblokkene kjeltringene har kommet fra er helt umulig å si. Nå skal jeg ta dette opp med presidenten i blokken her slik at vi får satt inn tiltak for å forhindre at slike tyveri skjer igjen. Selv om det ikke er de store verdiene er det utrolig mye jobb å få tingene på plass igjen. En av løsningene kan være å sette opp store gjerder med piggtråd mellom blokkene. Preventivt men stygt. Vi får diskutere hva vi skal gjøre, sier Waage.

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Her finner du en oversikt

Han har bodd i åtte år i Alfaz del Pi kommune og aldri opplevd maken. Waage mener kanskje dette kan ha med den økonomiske krisen mange spanjoler og andre i landet opplever.

– Vi har hørt om noen naboer oppe i Belmonte som har hatt innbrudd, men aldri hatt noe selv. Men man skulle tro at en takterrasse i sjette etasje var ganske trygg, sier Waage

Har du tips til Spaniaavisen og Vikingposten? Send oss en mail her