Fikk nettbanksjokk i Alfaz hos La Caixa

Måtte betale 181 euro for en måneds bruk av nettbanktjenesten.

Spaniaavisen

Publisert 11. januar 2013 08:34

ALFAZ DEL PI

En alfasiner fikk til sin store overraskelse en regning fra banken sin, La Caixa, på 181 euro. Dette var gebyr for å ha brukt nettbanken alt for mye.

Banken har en grense på 100 innlogginger i måneden. Er du ikke logget inn flere ganger er bruken av nettbanken deres gratis.

Men hvis man er innlogget og bruker nettbanken oftere enn 100 ganger i løpet av en måned, får man et gebyr på 100 euro. Så blir det 50 euro i gebyr for hver hundrede innlogging etter det.

Les også: Disse spanske bankene må du være obs på

Alfasineren som altså var en flittig bruker av nettbanken forrige måned, fikk beskjed av banken da han skrev kontrakt med dem i 2008 at bruk av nettbank var gratis – uansett. Men denne praksisen ble forandret 22. desember i 2011 uten av kunden fikk det med seg.

Nå har mannen klaget banken inn til foreningen av sparebanker i Spania, og til ombudsmannen. Hvis han ikke får medhold der i at han skal slippe å betale dette gebyret er han klar for å ta saken inn for retten.

En representant for La Caixa sier i en uttalelse til avisen Informacion at kun 0,002 prosent av alle de åtte millionene som har nettbank hos dem bruker nettbanken mer enn 100 ganger i løpet av en måned.

Gjennomsnittsinnloggingen er sju ganger i måneden per kunde. La Caixa sier også at dette gebyret er innført etter regler fra Banco de Espana.