Fikk mange spørsmål rundt langtidsferie på Costa Blanca

Fornøyde hjem fra reiselivsmesse i Oslo - se flere bilder her.

Spaniaavisen

Publisert 16. januar 2014 10:38

ALBIR/OSLO

Costa Blanca-bedrifter fikk nok av spørsmål å svare på under Reiselivsmessen i Oslo.

Solgruppen i Albir var en av 17 bedrifter fra Alfaz del Pi som i år deltok på messen. Solgruppen tilbyr blant annet kort- og langtidsferie til Albir, der de har eget servicekontor og en egen Norsk Bok-Café som er et yndet sted for alle nordmenn i området. 

Les også: – Norge er et godt marked for Alicante

– De fleste var er ute etter et trivelig og solrikt utenlandsopphold. Mange var også interessert i golf og treningsleir i Albir og Oliva Nova. Når det gjelder pensjonistene var de fleste forespørslene om langtidsferie med ønske om å overvintre i solen. Trenden er også den at flere og flere pensjonister er interessert i hva de kan oppleve av kultur og historie mens de er på langtidsopphold. Så flere hadde derfor lyst til å bli med på vårt nye tilbud. En opplevelsesrik, historisk reise til Toledo og Madrid. Denne turen kan nå også fastboende være med på, den går fra Albir og Torrevieja 25. – 27. februar, sier Anita Elisabeth Bekken, markeds og produksjonsansvarlig i Solgruppen.

Fastboende skandinaver på Costa Blanca får nå også muligheten til å delta på Amerikabussen sine kjente turer til kysten i USA, fra New York til San Fransisco, Route 66, rundreise i Kina og flere tematurer. 

– Fly går da fra Spania direkte til destinasjonen og man møter gruppen fra Norge med norsk reiseleder og amerikabussens kjente turopplegg, sier Bekken.

Reiselivsmessen i Oslo hadde i år 8253 besøkende. Dette er en liten økning fra i fjor. Det var mange henvendelser av reiselystne nordmenn under Reiselivsmessen 2014 i Oslo 10. – 12. januar.

Les også: Til Reiselivsmessen i Oslo ved en tilfeldighet

De fleste på standen til Alfaz del Pi kommune var fornøyd med messedeltakelsen. Standen var godt besøkt. De hadde større stand enn i fjor, men de hadde mange representanter fra Costa Blanca med seg så det var litt trangt om plassen. På sammen stand var det også representanter fra det spanske turistbyrået, Valencia-regionen, Kanariøyene, Baleares og Andalucia. 

– Mange besøkende var veldig interressert i Covarrubias hvor prinsesse Kristina av Tønsberg ligger begravd. Den idylliske lille landsbyen var representert av både ordføreren og presidenten for Prinsesse Kristina-stiftelsen, sier Anita Elisabeth Bekken.

Hun sier at inntrykket fra flere på standen var at nordmenn flest hadde god kjennskap til Alfaz del Pi og at det er et interessant område spesielt for ferierende nordmenn på grunn av klima, kulturelle aktiviteter og mulighet til å drive forskjellige sportsaktiviteter.
– Det var flest forespørsler etter langtidsferie, leie av leiligheter, hotellopphold, men også noen spørsmål om kjøp av leilighet, sier Bekken til Vikingposten.

Leiebil i Spania finner du trolig rimeligst her – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti – fri kilometer

For de besøkende så hadde Alfaz del Pi-standen konkurranser hver dag der man kunne vinne et langweekend opphold på hotell i Albir, reisegavekort og Middelhavscruise. Man kunne også bli tatt bilde av som badenymfer foran foto av Alfaz del Pi som blir lagt ut på Facebook og websiden.