Fikk levert åpnede brev fra postkontoret

...men da han ville klage ble Odd sendt på dør - gikk til politiet i stedet.

Terje Aspdahl

Publisert 12. desember 2013 07:08

TORREVIEJA

Brevene postbudet leverte Odd Solvik rett i hånden var allerede sprettet opp med skalpell, og innholdet var stjålet. Forbauselsen var like stor for både budbringer som mottaker.

Tilfeldigvis var Solvik på vei ut porten da postbudet kom forrige uke.

– Jeg så straks det var noe som ikke stemte og la merke til at begge brevene jeg fikk var skåret opp i kanten. Det ene brevet var fra banken min i Norge. Det skulle inneholdt en elektronisk kodebrikke som benyttes til nettbanken, men den var stjålet. Postbudet ble vel nesten mer overrasket enn meg og ba meg ta kontakt med postkontoret i sentrum. Brevene får postbudet ferdig sortert før de blir med på postruten forklarte postbudet meg, sier Odd Solvik til Vikingposten.

Utflukt i Spania – helgetur – ferie? Finn hotell og leiligheter her

På postkontoret i Torrevieja ble Solvik sendt på dør uten å bli tatt på alvor.

– Jeg forklarte hva jeg hadde opplevd og viste frem brevene til postsjefen. Men de tok ikke historien min seriøst og jeg ble bedt om å forlate kontoret. Dette er bare helt håpløst, sier Solvik.

Etter turen til postkontoret gikk turen rett til Guardia Civil hvor anmeldelsen er levert.

– Dette kan jeg ikke finne meg i. Har postkontoret en utro tjener må det tas affære. Vi betaler for å bruke posten og da skal vi kunne stole på at posten kommer frem uansett hvor man befinner seg så lenge adresse og porto er korrekt. Fra tidligere mangler jeg også tre pakker som blant annet er sendt fra min datter i Norge. De fulgte hun via sporing frem til postkontoret her i Torrevieja. Jeg har aldri mottatt pakkene. Da også ble jeg avvist på postkontoret med beskjed om at de ikke hadde gjort noe feil. Nå var anmeldelse eneste alternativ, sier Solvik.

Ønsker du å nå ut til flere kunder? Be om en oppføring i vår bransjeguide – på nett og papir

Hos politiet ble han tatt på alvor og saken er sendt videre til etterforskning.
– Politiet har beholdt de sprettede brevene som bevis, så nå får jeg bare avvente å se hva som skjer videre. Både familie og banken min i Norge har fått beskjed om å kun sende meg pakker og brev rekomandert fra nå, sier Odd Solvik.

Kommunikasjonsrådgiver i posten for Valencia-regionen sone 5, Flor Fernandez Martinez, ser alvorlig på anmeldelsen.

– Normalt kommer posten frem og selvfølgelig uåpnet. Men dessverre hender det at noe kommer bort underveis. Vi får daglig 17 millioner brev og pakker til fordeling. Men Solvik har gjort helt rett i å politianmelde de åpnede brevene og tyveriet. Dette skal ikke skje, sier Martinez.
– Har man klager eller savner brev og pakker kan dette gjøres enten over nettet eller ved ditt lokale postkontor.

Har du dårlige erfaringer med posten i Spania? Ta kontakt med vår reporter her