Fikk klarsignal av legen til å fly hjem

Spaniamarerittet snart over for ulykkesrammede Petter Høgås.

Terje Aspdahl

Publisert 8. oktober 2009 15:23

MIL PALMERAS

Etter halvannen måned i sykesengen går Petter Høgås sitt feriemareritt mot slutten. 

39-åringen som brakk ryggen i en kollisjon 15. august, kan få dra med Norwegian sitt rutefly fra San Javier-flyplassen lørdag kveld etter at lege Herulf Torset ga sitt samtykke til turen torsdag.

Les også: Sitter fast i Spania med brukket rygg

– Det var lenge snakk om å få sykefly med SOS Internasjonal til å bringe Petter hjem til Trondheim. Vi måtte å stille en garantisum på mer enn 90 000 norske kroner. Det fikk vi til gjennom faren til Petter. Men det prosjektet strandet. SOS Internasjonal måtte få rapport på helsetilstanden til Petter av tidligere behandlende lege, som var spansk. Men de fikk aldri tak i han. Nå har den norske legen i Torrevieja, Herulf Torset, tatt over som behandlende lege. Men da de endelig fikk rapporten av Torset hadde prisen gått opp til 150 000, forteller kamerat og Petters personlige sykepleier gjennom sommeren, Jens Kristjansson (37) til Vikingposten.

Les også: Kan få fly hjem med SAS

Petter vet ikke hva som møter han hjemme, men det vil fortsatt være uker med med opptrening etter ulykken. Etter møtet med legen torsdag ser transporten ut til å ordne seg.

– Jeg ser frem til å komme hjem nå. Det skal bli godt. Det eneste jeg vet er at jeg må starte med en form for rehabilitering. Det gjør fortsatt vondt når jeg beveger meg, men det kan ikke sammenlignes med hvordan dette har vært. Nå har jeg til og med fått rullestol og kan være blant annet ute på terrassen. Det hjelper, smiler Petter Høgås.

Les hele saken i denne ukens Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her.