Fikk flere spisegjester da røykeloven ble innført

Bar Rosaleda og innehaver Merethe Myhrvold kan fortelle om økt omsetning etter røykeloven trådte i kraft.

Spaniaavisen

Publisert 20. januar 2011 10:29

TORREVIEJA

– Vi har faktisk flere spisegjester inne nå enn hva vi hadde før røykeloven kom for fullt. Samtidig er det et bedre inneklima for oss som jobber her. Det merkes godt. Jeg røyker selv, men fordi jeg nå må gå ut for å røyke har mitt eget forbruk gått ned med nesten 50 prosent, sier restauratør Merethe Myhrvold til Vikingposten.

Hotell- og restaurantbransjen i Torrevieja fortviler over den nye røykeloven som ble innført i Spania fra 2. januar. Presidenten i bransjeorganisasjonen, Antonio Montero, oppfordrer alle hotell, barer og restauranter til å være med på å samle inn de nødvendige 500.000 underskriftene som må til for at loven skal tas opp til vurdering igjen i Madrid.

Les også: Omgår røykelov med røykeklubb

Montero hevder 99,9 prosent av alle hans 300 medlemmer er sterkt uenige i innføringen av røykeloven. Han sier også at spesielt hotellsektoren har merket en kraftig nedgang i belegget sitt etter 2. januar.
Han forteller videre at den økonomiske situasjonen i landet gjør at veldig få restauranter og barer har penger til å skaffe seg mer arealer utendørs for eventuelle røykere.

Myhrvold og Bar Rosaleda forberedte seg godt til den nye loven. Et utbygg med tak ble satt opp for over to år siden. Det setter de røykende gjestene pris på.

Sjekk ut Spania-boliger til salgs her

– Vi har det uansett bedre her enn i Norge. Selv om det er litt irriterende når det er litt kaldt, og at det er blitt de samme lovene som i nord, sier Birgit Amundsen til Vikingposten.

– Det er tragisk det går utover arbeidstakerne i Spania. Det var nok et litt dårlig tidspunkt med tanke på den økonomiske situasjonen Spania er i, sier Kari Barth.