Fikk fantastisk mottakelse på Costa Blanca

Bjørn (41) sykler verden rundt for Flyktninghjelpen.

Spaniaavisen

Publisert 12. november 2009 06:54

ALFAZ

I en uke har Bjørn Heidenstrøm (41) slappet av på Costa Blanca. En sykkeltur fra Oslo til Robben Island i Sør-Afrika er ikke for smågutter. Da var det deilig med litt ferie på den hvite kysten.

Sykkelturen startet fra Oslo 20. juni i år. Siden den gang har ikke Bjørn Heidenstrøm hatt lange stopp på sin tur mot Cape Town. Derfor smakte ferieuken hans på Costa Blanca ekstra godt for en øm kropp. Spaniaavisen møtte ham da han samlet inn fotballdrakter i Alfaz.

Les også: Syklet fra København til Torrevieja

– Du verden for en flott plass dette er. Jeg trodde ikke Spania hadde en så flott natur. Her i Alfaz kan man velge om man vil bade i Middelhavet eller gå i høyfjellet bare med 15 minutters mellomrom. I tillegg er det en glede for meg å oppleve en kommune som er så til de grader internasjonal som Alfaz del Pi. Mottakelsen jeg har fått av ordfører Vicente Arques og hans høyre ”norske” hånd, Elisabeth Marandi, er bare fantastisk. De har hjulpet meg og lagt forholdene til rette slik jeg ikke har opplevd tidligere på min reise. Og jeg har møtt mange forskjellige mennesker gjennom Russland og resten av Europa, sier Bjørn Heidenstrøm.

Les også: Hektet på Harley

– Det skulle bare mangle at vi ikke tok imot Bjørn med åpne armer. Han er jo norsk! Og så arbeider han for et godt formål. Jeg gleder meg til å se hvor stor drakten hans blir under neste års fotball-VM i Sør-Afrika. Et VM jeg er helt sikker på Spania vinner, sier en strålende opplagt ordfører i Alfaz del Pi, Vicente Arques (PSOE) til Spaniaavisen.

Heidenstrøm sykler fra Norge til Sør–Afrika for å samle inn fotballdrakter til inntekt for Flyktninghjelpen. Planen er å sy sammen verdens største fotballdrakt av alle innsamlede draktene foran neste års VM i fotball. I mellomtiden promoterer han Flyktninghjelpen over Europa, Midt–Østen og Afrika.

Les også: Feiret med stil

– I tillegg til gjestfriheten i kommunene her på Costa Blanca må jeg også få lov å takke engelskmannen Steve Hall fra Torrevieja. Han har stilt opp for meg fra jeg krysset grensen til Spania, og skal hjelpe meg til jeg forlater landet om noen uker. Visste du forresten at den første mannen som hjalp flyktninger i verden var norsk og het Fridtjof Nansen? Vi nordmenn har det i blodet vårt med å hjelpe mennesker i nød. Nå skal jeg snart ut på den tøffe og vanskelige delen av turen, nemlig Midt–Østen og Afrika. Der skal jeg prøve å komme innom flest mulig flyktningleirer. Enkelte plasser kan dette være farlig, men jeg har gode hjelpere i bakhånd som jeg kan kontakte hvis det trengs. Men nå skal jeg først kose meg med det flotte været og alle de fine menneskene her i Spania. Ja, så må du ikke glemme å skrive at ølet her i Spania smaker fortreffelig, avslutter Heidenstrøm.

Gå inn på www.theshirt.no og følg Heidenstrøm på turen til Sør–Afrika.