Fikk et nytt liv på landet i Spania

Hun har bodd flere steder i Spania. Ved sjøen. Da fincaen med hundegård og fem mål tomt ble ledig i Albir, var hun aldri i tvil om at det var mitt i blinken for hennes nye liv. 

Spaniaavisen

Publisert 7. april 2011 14:55

ALBIR

De fire hundene som møter oss er overbegeistret. Fem mål med fritt spillerom er noe helt annet enn en trang leilighet i fjerde etasje. Det gjelder for øvrig eieren også. Ingrid Wahl er etter en uke på landet særdeles tilfreds med sine nye tilværelse.
– Æ har liggi på sofa’n mens sterke kara har fløtte på plass møblan. Æ har hatt influensa, forkynner trønderjenta fra Malvik, som har hatt fotfeste på Costa Blanca de siste seks årene.

Leiebil i Spania – prisgaranti – gratis norsk servicetelefon. Klikk her

Mye av tiden har hun pendlet til og fra Norge. Men med eneansvar for tre tenåringsdøtre var det nødvendig å ha en fast base, som lå slik til at de alle kunne føle seg trygge, og som befant seg lettvint i forhold til skole.

– Albir ble det. Enda det egentlig er litt for tett befolket med skandinaver etter min smak, passet det perfekt for jentene. Nå bor de i Norge, så da kunne jeg bare tenke på meg selv når jeg så etter bolig. Denne fincaen her er et funn. Her har jeg hundegård slik at de hundene jeg finner, og som trenger hjelp, kan få et midlertidig hjem før de omplasseres. Dessuten kan jeg ha en liten kennel, rett og slett. Lisensen for dette er rett rundt hjørnet, forteller Ingrid.

Her finner du boliger til salgs i Spania

De fem målene er pent opparbeidet, men Ingrid akter ikke å slite seg ut på hagen. En gartner er leid inn, og han skal holde trær og hekker fint trimmet. Det skal settes ut karpe i fiskedammen, og hengekøya er allerede på plass.

– De siste årene har jeg utdannet meg innen feng shui. Jeg har en master i faget fra Malaysia. I Spania har ikke dette kommet så langt, men jeg har mange oppdrag for både private og firmaer i Norge. Der har feng shui tatt helt av, kan Ingrid berette.
Feng shui handler om interiør og balanse. At interiør og møbler skal stå til personligheten til menneskene som bor der. Med bakgrunn i en feng shui profil kan Ingrid finne ut hvilke farger som passer din personlighet.

Les også: Mobiltelefoni blir billigere i Spania

– I Kina bygger de huset etter hvem som skal bo der. Tenker man på hvilke farger de store kjedene bruker, kan man tolke hva de ønsker å signalisere. Mc Donalds bruker oransje bevisst som sin farge. Den inviterer gjestene til å spise raskt. Fargene til Colorline, som er blått og rødt inviterer til drikking av alkohol. Tar man ikke hensyn til alt sammen hjemme hos seg selv, kan hjemmet rett og slett ødelegge for deg. Det gjelder å finne balansen. Motsetningene yin og yang er sentrale i feng shui, forklarer Wahl.

Når hun tar oppdrag som rådgiver, benytter hun både astrologi og feng shui. Interiør er noe som opptar mange om dagen, og ordrebøkene er derfor ganske fulle. I tillegg har Ingrid skrevet bok om temaet og åpnet nettbutikk for de som vil tilføre hjemmet elementer fra Østen og finne riktig balanse for kropp og sjel.

Her finner du bransjeguiden for Costa Blanca

Ingrid Wahl følger trenden man ofte ser i Spania. De fleste som flytter ned vil bo ved sjøen. Når de anskaffer bolig nummer to trekker de seg gjerne inn fra kyststripen og turisttrafikken.

– Jeg bor bare 700 meter fra Albir, men jo, dette er definitivt på landet. Jeg ser store muligheter for eiendommen, men har ikke turt å spørre eieren hva han skal ha for herligheten foreløpig. Hvis den i det hele tatt er til salgs. Nå skal jeg konsentrere meg om å ta noen av ballene jeg har i luften pent ned. Deretter blir noen nye prosjekter. Jeg har stadig planer, men velger å fullføre noen først nå, sier Ingrid Wahl.