Fikk drosjen ramponert av kolleger på flyplassen

Se bildene av hærverket.

Terje Aspdahl

Publisert 31. januar 2013 07:38

EL ALTET/TORREVIEJA

Drosjeeier Emiliano Casal og hans sjåfør Jorge Ramirez fra Torrevieja har politianmeldt sine kolleger fra Elche etter å ha fått dekkene skåret opp på flyplassen i Alicante.

Den siste tiden har taxisjåførene fra Elche som egentlig har flyplassen som sin ”hjemmebane”, brukt både vold og ikke minst psykisk terror mot taxisjåfører fra andre kommuner på Costa Blanca. Sjåførene fra Elche mener sjåfører fra andre kommuner stjeler passasjerer fra flyplassen.

Dette tilbakeviser drosjeeier og sjåfør Emiliano Casal overfor Vikingposten.

Les også: Taxi-bråket fortsetter på El Altet

– Min sjåfør ble utsatt for grov sjikane og hærverk på vår taxi forrige uke. Dekkene på bilen har blitt skåret i filler ved to anledninger. Men det toppet seg sist uke med at fire Elche-drosjer sperret vår bil inne og kastet egg inn i bilen. Dette er frihetsberøvelse og vi har politianmeldt episodene. Nå håper jeg politiet tar affære. Dette er uholdbart. Vi har alle papirer i orden ved henting på flyplassen og har all rett til å serve våre kunder både til og fra El Altet. Vi har mange faste kunder og de gir utrykk for ubehag når de bruker drosjene fra Elche fra flyplassen. De kjører både for fort, og tar ofte en høyere takst har jeg blitt fortalt. Det må bli slutt på fremferden til Elche-drosjene.

Les også: Full taxi-krig på flyplassen

Turistsjefen i Alicante-provinsen, Joaquín Albaladejo, er kommet på banen.

Han sier taxisjåførene fra for eksempel Torrevieja er i sin fulle rett til å ta med seg passasjerer tilbake til Saltbyen selv om turen ikke er bestilt på forhånd. Hvis ikke taxisjåførene fra Elche kan godta dette og fortsetter sine aksjoner, vil han kreve at de sentrale myndigheter i Madrid griper inn og sørger for beskyttelse for sjåfører fra andre kommuner.

– Vi kan ikke lenger godtar at sikkerhetspersonell på flyplassen ikke reagerer når taxisjåfører blir fysisk og psykisk angrepet av sjåfører fra Elche, Sier Albaladejo. I verste fall vil han kreve at nasjonalt politi blir satt inn for å sørge for orden i taxi-rekkene.

– Ikke bare koster det mange euro å skifte dekkene på bilen, men taxien blir stående flere dager på grunn av pøblene fra Elche, sier Emiliano Casal.