Fikk 500 euro i bot for å ha kjørt rullestol mot kjøreretningen

Hevder fortau var smalt og ufremkommelig.

Spaniaavisen

Publisert 12. oktober 2015 05:11

Det ble en dyr tur ut på byen for Ana María Pérez, da hun besøkte landsbyen Benahavís i august.

Pérez som har en invaliditet på 86 prosent er bosatt i Fuengirola, men bodde mange år i Benahavís og ville besøke landsbyen under fiestaen i august, skriver Diario Sur.

På grunn av invaliditeten bruker hun en elektrisk rullestol eller scooter, så også når hun var på ferie i sommer. To måneder etter ferien finner sønnen ut at moren skylder penger etter å ha blitt bøtelagt for å ha kjørt mot kjøreretningen da hun var i Benahavís.

Les også: Facebooks nye liker-knapper testes først ut i Spania

Sønnen oppdaget forholdet først da skulle betale eiendomsskatten på skattekontoret i Málaga. Ifølge familien har det ikke kommet noe varsel om boten.

Da sønnen så spurte moren om forholdet husket hun en diskusjon med en politikonstabel den 14. august. Han hadde påpekt at fru Pérez kjørte mot kjøreretningen og at det var ulovlig. Hun svarte politimannen at fortauet var smalt og ufremkommelig for rullestolbrukere.

– Derfor trodde jeg det var en spøk da han sa han skulle bøtelegge meg, sa Ana María Pérez.

Familien sier de beklager ”politiets ufølsomhet” og at det aldri ble varslet skriftlig om boten. Det er ingen hjelp å få på rådhuset i Benahavís og familien har nå rådført seg med advokat og sendt saken til Defensor del Pueblo Andaluz (forbrukerombudet).