Fikk 300 søknader til tre jobber

Voldsom interesse for DnsCB.

Spaniaavisen

Publisert 20. mars 2014 09:25

ALFAZ DEL PI

Den norske skolen Costa Blanca i Alfaz del Pi opplever en voldsom interesse for lærerstillingene de har utlyst.

Den norske skolen Costa Blanca har utlyst tre stillinger, og ved søknadsfristen utløp lørdag hadde det kommet inn over 300 søknader. Skolen søker etter lærere til norsk og samfunnsfaglig engelsk for elever i siste trinn av ungdomskolen og for videregående VG3.

Les også: Ventelister for å få plass på de norske skolene

– Vi har alltid hatt stor søknadsmasse til stillingene vi har utlyst og det har kommet i over 300 søkere. Det er ikke vanskelig å få tak i gode lærere og det skal bli hyggelig å få nye lærere, men det er flott at våre lærere også ønsker lengre opphold, noe vi har merket de siste årene. Det er viktig for å sikre stabilitet. Det samme gjelder med elever som også fortsetter, sier rektor Knut Lithell, ved Den norske skolen Costa Blanca.

Lithell sier til Vikingposten at intervjuene skal foregå i Oslo 30. april og 1. og 2. mai. Det vil bli plukket ut tre eller fire kandidanter til hver stilling.

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi – her finner du oversikten

– Vi har også utlyst en skolelederstilling som vi vil foreta intevjuer til når vi er i Oslo, men søknadsfristen til denne stillingen har ikke gått ut ennå og antall søkere er derfor ikke registrert. Til åpne utlyste stillinger får vi som regel enda flere søkere, men til disse stillingene kreves 60 studiepoeng og erfaring fra videregående skole. Jeg har allerede sett meg ut noen svært kompetente kandidater, sier Lithell som ser frem til nye lærerkrefter ved skolen.