Fiestaen i Alfaz Del Pi er i full gang video

Årets største fest i Alfaz del Pi er i full gang med et tett program i gatene i hele helgen. Festen varer fram til og med søndag 10. november.

Spaniaavisen

Publisert 7. november 2013 10:21

ALFAZ DEL PI

Denne folkelige festen, Fiestas del Jubileo y del Santísimo Cristo del Buen Acierto, var opprinnelig en religiøs fest, men dette har mistet noe av sin betydning etter hvert.

Nå er det mest av alt fest og moro som er tema i Alfaz del Pi. Fiestaen er kjent for å være mere uformell enn i andre byer. I ettermiddag er det blant annet barnemusikk og dans i gatene fra klokken 17.30.

Den store festparaden starter klokken 20 ved kulturhuset i byen, Casa de Cultura, i kveld. Det blir også midnattskonsert med Orquestra Oxido, og etter dette festing til langt på natt. 

Fredag 8. november blir det nye gateparader. Den tradisjonelle blomsteroffer-prosesjonen til kirken går av stabelen klokken halv åtte fredag kveld med oppstart fra Casa Cultura.

Lørdag 9. november serveres det blant annet gigantpaella og sangria i sentrum og det blir også nordisk skikonkurranse i Calle San Jose.

Lørdag kveld i nitiden starter det et stort fyrverkeri i Avda Constitucion, tett etterfulgt av gateteater og enda mer fyrverkeri.

På Alfaz kommune sine nettsider finner du hele programmet både på spansk og engelsk. 

Se video fra paraden i fjor under her