Ferievikarene fikser jobben i Torrevieja

ARKIVET:

TORREVIEJA

Når sommeren gjør sitt inntog på Costa Blanca, tar de fleste av det vanlige mannskapet i sjømannskirken ferie. For å være til stede også for turistene, stepper vikarprester og andre sommervikarer inn.
Første mann ut er marineprest på Håkonsvern i Bergen, Georg Jokstad. Sammen med kona, som til vanlig er høyskolelektor på Norsk Lærerakademi i Bergen, skal de være vertskap for turister som søker til sjømannskirken under sitt ferieopphold i Saltbyen.

Les også: Skryter av Torrevieja – Det er første gang vi er her i Torrevieja, men vi er på ingen måte ukjente med sjømannskirken. I 15 år var vi stasjonert både i USA, London og Belgia. Nå tar vi på oss sommervikariater rundt omkring. Det er bare koselig, sier Georg Jokstad til Vikingposten.
Kona, Gunnvi Sæle Jokstad tar seg av vaffelstekningen, mens han skal ta sin del av de 23 vielsene som skal foregå i løpet av sommeren. Antallet er noe færre enn tidligere år. Det kan hende finanskrisen også rammer brudepar, som velger å legge feiringen hjemme i Norge i år.
Sjømannskirken i Torrevieja har åpent på formiddagen de fleste dagenen i uka. Selv om det er ferietid, stikker stadig noen innom for å lese aviser, eller slå av en prat.

Les også: Sjømannskirken i Alicante i sommermodus - se video – Våre vanlige tjenester som sykebesøk og oppfølging av de som sitter i fengsel blir ivaretatt selv om det er sommer. Får noen problemer mens de er på ferie, er det bare å ta kontakt. Vi har vakttelefon døgnet rundt, som vanlig. Sjømannskirken skal være et hjem i utlandet, uansett årstid, fastslår Georg Jokstad.

Les mer om:

Helse-og-forbruker