Fem skadd etter eksplosjon - en av de skadde er norsk video

OPPDATERT: For fire av disse er situasjonen alvorlig. En av de skadde er norsk - SE VIDEO HER.

Spaniaavisen

Publisert 23. november 2011 10:41

GRAN CANARIA

12:45, 13:25, 13:34

– Vi har fått beskjed om at en av våre gjester er blant de skadde. Vi vet ikke omfanget av skadene, personen er brakt til sykehuset i Las Palmas, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til VG Nett.

Cirka 149 nordmenn bodde på hotellet da eksplosjonen skjedde. 26 var der gjennom Star Tour, 82 fra reisebyrået Apollo og 41 fra Ving. Totalt er det 487 gjester på hotellet ifølge spanske medier.

En gassflaske skal ha eksplodert like etter klokken 09.00 ved hotellet Cordial Mogán Playa i Puerto Mogan på Kanariøyene. Eksplosjonen skal ha skjedd da gassflasken skulle lastes av en bil.

Sjåføren av varebilen kom uskadd fra ulykken.

Vet du noe om denne saken – ta kontakt med vår reporter her

Av de fem skadde er fire ansatte og en turist. For fire skal situasjonen være alvorlig, opplyser Europa Press.

Brannvesenet rykket ut for å slukke brannen. Fem ambulanser og et legehelikopter var raskt på plass. I alt skal 1000 turister være evakuert.

– Vi har sendt tre guider til stedet for å få oversikt over hva som har skjedd, og eventuelt prate med gjester hvis det er noen som har spørsmål, sier Infosjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til VG.

– Det jeg vet nå er at det er 41 nordmenn på hotellet. Ambulanse og brannbil har ankommet, sier Sophie Frisholm, pressekontakt i Ving, til VG.
Frisholm opplyser også at det skal være 137 gjester fra Skandinavia på hotellet.

Det er spa-avdelingen og kjøkkenet ved hotellet som er verst rammet.

Se video under her