Fem norske familier ranet mens de lå og sov

Innbruddsbølge nord på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 7. mars 2013 08:30

COSTA BLANCA

En bolig i La Nucia og fire boliger i Alfaz del Pi ble utsatt for innbrudd natt til søndag. I alle fem boligene bor det nordmenn – og de lå og sov mens det var ubudne gjester i huset deres.

– Ekkelt og skremmende! Jeg synes det er svært ubehagelig å vite at innbruddstyver har vært i boligen mens vi lå og sov. De har lirket opp en av verandadørene og gått inn i stuen og stjålet datautstyr og telefoner. De har også tatt med seg en bag de kunne ha tjuvgodset i. De stjal to bærbare PCer, iPhone, kamera og en klokke. Men i denne bagen lå nøkkelknippet med både hus- og bilnøkler på. Dette nøkkelknippet hadde de tatt ut av bagen og lagt fra seg på bordet. Litt sånn gentlemanstyver, forteller Mai Eckermann til Vikingposten.

Leiebil i Spania – fri KM – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Sjekk tilbudet her

Familien Eckermann bor øverst i La Nucia, ikke langt fra den engelske skolen i urbanisasjonen Maylan. Mai og Egon Eckermann bor der sammen med sin sønn Christer og hans samboer Clare. I tillegg har de hunden Danny, en godt voksen ”dame” på 13 år.

– Hunden er så gammel og sover så godt at hun har ikke reagert på at det var folk i stuen vår. Christer og Clare sover vegg i vegg med den delen av stuen der kjeltringene var. Men de har ikke hørt noen ting. Vi vet at de har vært inne her mellom klokken 04 og 08 søndag morgen. Da vi var hos Guardia Civil og anmeldte dette søndag ettermiddag fikk vi rede på at fire andre familier i noen rekkehus i Arabi Park også hadde hatt innbrudd samme natten. Alle disse er norske og de hadde ligget og sovet, sier Egon Eckermann.

Guardia Civil fikk altså inn fem anmeldelser om innbrudd i bolighus i løpet av søndag og mandag. Alle var fra norske familier.
– At alle disse er nordmenn og at de har hatt innbrudd samme natt er mer enn bemerkelsesverdig, sier en offiser i Guardia Civil til Vikingposten.
Politiet etterforsker saken.

Hele denne saken kan du lese i den seneste utgaven av Vikingposten. Den finner du her