Fem gode ferietips

...fra nord til sør på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 3. juli 2009 13:24

COSTA BLANCA

Her har du fem gode ferietips. Ikke fra a til å men fra nord til sør på fantastiske Costa Blanca.

Hele Spania er proppfull av historie. Rundt hver sving kan du finne perler du ikke ante fantes. For at du skal ha noen holdepunkter, gir vi deg en kort omtale av noen av dem vi synes er mest severdige. Listen er egentlig uutømmelig…

Castillo de Santa Bárbara, Alicante
Borgen ble bygget i det 9. århundre. Med sin plassering på Benacantil, var den svært verdifull, rent strategisk. Navnet stammer fra da prins Alfonso tok makten over borgen på festdagen til Santa Bárbara. I 17., 18., og 19.
århundre ble borgen utsatt for flere bombinger. I 1963 ble borgen åpnet for publikum, og det samme året ble de to heisene som går inne i fjellet fra sentrum av Alicante og opp til toppen borgen åpnet. Borgen er delt inn i tre seksjoner der man kan følge den autentiske historien og utsmykkingen tilbake til 1700-tallet.

Guadalest
Den lille landsbyen noen mil innenfor Benidorm er nesten obligatorisk å besøke når man er på Costa Blanca. Det finnes kun småbiter igjen av det opprinnelige slottet som ble bygget i det 12. århundret. Slottet var i sin tid svært betydningsfullt på grunn av sin strategiske plassering. Det ble bygget av maurerne, som svært mye annet i Spania. I dag strømmer turistene til den lille landsbyen som rommer museer og små restauranter i tillegg til restaurerte deler av det gamle slottet. Det bor spanjoler i byen hele året.
Absolutt verdt et besøk!

Les også: Her er den beste dyreparken

Peñon d’Ifach, Calpe
Calpe er en vakker by i seg selv. Mange koselige restauranter langs strendene innbyr til hyggelige sammenkomster om man er to eller flere. Det virkelig spektakulære med Calpe er klippen Peñon d’Ifach som reiser seg dramatisk fra havet. Klippen er et naturreservat, med et yrende fugleliv.

Ta turen til topps og nyt en fantastisk utsikt. Hvis du tenker å ta deg en tur må du ha gode sko, og ikke være sterkt plaget av verken klaustrofobi eller høydeskrekk. Du må nemlig forsere noen trange tuneller og smyge deg opp langs klippeveggen. Turen er trygg siden det finnes gjerder overalt. Husk vannflasken på en varm dag!

Les også: Alfaz del Pis minse fornøyelsespark

Huerta del Cura, Elche
I Elche, noen kilometer innenfor Santa Pola, finnes den største konsentrasjonen av palmer i Spania. Mellom 200.000 og 300.000 palmer er samlet her. De eldste palmene stammer fra mellom 2.500 og 3.000 før Kristus.
Midt i Elche finnes en oase kalt Huerta del Cura. Dette er en liten park på 13.000 kvadratmeter med planter fra store deler av verden.
Selvfølgelig har palmene en spesiell plass, men i tillegg finnes en rekke plantearter typisk for Middelhavsområdet, som sitroner og appelsiner. Dessuten finnes mange arter fra subtropisk klima. Til sammen er dette gjennom årene blitt en vakker samling av planter av forskjellig opprinnelse. Man kan kjøpe en elektronisk guide og bli veiledet gjennom den vakre hagen med historien til de forskjellige plantene.

Calblanque mellom La Manga og Cartagena
Å følge kystveien mellom La Manga og Cartagena kan by på en spennende og vakker oppdagelsesreise. Her finnes uberørt natur, bortgjemte strender og rester av industri som ikke ville vært spesielt ønsket velkommen av klimaforkjempere i dag.
For å ferdes i dette området bør man vise respekt for det uberørte, og ha med seg det man trenger for en dag uten selvfølgeligheter som strandbarer og restauranter på hvert hjørne. Leter du godt nok finner du kanskje også kanonene på Navarone. De har sin opprinnelse her. Du må ta deg til fots noen hundre meter oppover i fjellskråningen, men det er det verdt, bare for nostalgiens skyld…