Feirer jubileum med utbygging i Rojales

Den Norske Skole Rojales feirer neste uke 20 års jubileum. Samtidig skal de legge ned grunnsteinen for en ny stor utbygging.

Spaniaavisen

Publisert 20. oktober 2011 05:51

ROJALES

For cirka 20 år siden ble dørene åpnet for aller første gang ved skolen i Quesada. Sakte men sikkert har Den Norske Skolen Rojales utvidet sine lokaler. Nå skal de både feire sine første 20 år som norsk skole i utlandet, og ikke minst bygge ut et stort nytt lokale.

– Vi trenger mer plass. I år er skolen full til randen. Vi har til og med sendt elever nordover langs kysten til andre norske skoler på grunn av at vi ikke har hatt plass til dem. Vi har 105 elever ved grunnskolen, og 30 elever ved videregående skole. Smekkfullt! Det nye bygget blir liggende vegg i vegg med våre eksisterende lokaler, og det blir på 500 kvadratmeter. Sårt tiltrengt til elevene, sier rektor Signy Munkeby til Vikingposten.

Les også: Rojales slapp ikke unna de ødeleggende rødbillene

Selv om skolen har fullt, har de selvsagt god plass til elevene den dag i dag. Rektor Munkeby tenker fremover. Hun vil ha mer egnede lokaler, og ikke minst ha muligheten til å ta inn flere elever.

Men først er det stor jubileumsfeiring.

– Vi inviterer alle til forestillingen i teateret i Rojales neste torsdag. Elevene våre jobber hardt frem mot forestillingen. Dette blir en musikalsk reise gjennom musikkhistorien de siste 20 årene. Av elever og med elever. Vi har til og med hatt audition for å plukke ut solistene til showet. Jeg gleder meg skikkelig til dette. Det blir et absolutt høydepunkt under feiringen av jubileet.

– Fredag er det festmiddag på en av de store lokale restaurantene i kommunen. Da har vi invitert 150 gjester. Først skal vi legge ned grunnsteinen til nybygget ved skolen klokken 19.30. Dette er det Norges ambassadør i Madrid, Torgeir Larsen, som skal gjøre. Han skal også være med på festen etterpå. Der blir det også en rekke andre mer eller mindre prominente personer. Dessuten har vi invitert ned tidligere ansatte og tidligere styreledere, forteller Munkeby.

Bli venn av Vikingposten og spaniaavisen.no på Facebook her

Den Norske Skolen i Rojales opplever stor pågang fra norske elever. I år har de fulle klasser og lange ventelister. Noe rektor Munkeby også regner med i årene fremover. Signy Munkeby er, og har vært, sentral i skolens fine utvikling.

– Jeg har jobbet på skolen i tre perioder. Den siste perioden har vart i hele ti år. Til sammen har jeg jobbet i 13,5 år her. Og jeg stortrives med både elever, ansatte og foreldre. Vi er som sagt tidligere 135 elever her fra seks til 19 år, og så er vi 26 ansatte. Nå skal det bli moro med både jubileumsforestilling og festmiddag. Jeg tror absolutt alle gleder seg like mye som jeg gjør, sier Signy og smiler.