FEIL skal skape 1800 nye arbeidsplasser

Regjeringen bruker sysselsettingsmidler på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 17. mars 2009 12:12

GUARDAMAR DEL SEGURA

Det skapes tusenvis av jobber på Costa Blanca i månedene som kommer når sysselsettingsprogrammet FEIL starter. Dette er regjeringens øremerkede midler til lokale tiltak i forbindelse med finanskrisen. Ricardo Peralta, delegat fra regionsregjeringen i Valencia, var nylig i Guardamar del Segura for å fortelle om de detaljerte planene for Vega Baja, der 1800 jobber vil bli skapt.

Han fortalte at nesten alle byggeplanene som kommunene har foreslått, blir satt i gang så raskt som mulig. Han la til at totalt 166 forskjellige prosjekter i Vega Baja blir finansiert innenfor rammen av 64 millioner euro.

Ett prosjekt om definitivt ikke blir en del av FEIL, er den lenge påtenkte planen om å bygge en stasjon for nasjonalpolitiet i Torrevieja. Nå synes denne planen fjernere enn noen gang. Regjeringen i Madrid lovet å få dette til for fem år siden, men Peralta slo fast at de kortsiktige prioriteringene var å bygge opp Guardia Civil i området.

I de sørligste delene av Costa Blanca blir det fritidssenter for ungdom, nytt dreneringssystem for å forhindre oversvømmelser og fartsdumper i tettbebygde strøk. I Los Alcázares er nesten 2,5 millioner euro bevilget til fire forskjellige prosjekter. Oasis-urbanisasjonen i Los Narejos og Avenida Justo Quesada får den største delen av beløpet med 966.654 euro.