Farlige drikketrender inntar Spania

Nå går helsemyndighetene ut med advarsel.

Spaniaavisen

Publisert 27. mai 2013 07:40

MADRID

”Eyeballing”, ”Oxy-shots” ogt”Tampodkas” er nye måter å få i seg alkohol på. Trendene kommer til Spania for fullt denne sommeren etter å ha vært en stund i partylivet både i Storbritannia, USA og Tyskland.

Nå går spanske helsemyndigheter ut og advarer sine innbyggere om disse måtene å få alkohol i seg på. Det kan være direkte livsfarlig for enkelte å prøve dette. Man har allerede opplevd skader på grunn av de nye trendene i Valencia, Kanariøyene, Balearene, Galicia og Navarra.

Leiebil i Spania – fri kilometer – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

”Eyeballing” går ut på å helle ren sprit inn i øyehulen. Spriten går raskt i blodet og man blir så å si umiddelbart beruset. I tillegg lukter det ikke alkohol av ånden. Men man kan få ødeleggelser på synet og i verste fall bli blind.

”Oxy-shots” kom til Spania og partystedene Ibiza og Mallorca i fjor. Men de ble raskt forbudt. Her går det ut på å blande ren sprit med oksygen i en inhalator og trekke denne blandingen rett ned i lungene.

”Tampodkas” er å dynke en tampong i sprit å sette den enten inn i vagina eller anus. Her får man også raskt en kraftig rus uten å innta alkoholen på den vanlige måten.