Fare for regn, storm og snø

I totalt 22 provinser er det denne fredagen fare for regn, storm og snø ifølge meteorologisk institutt (AEMET).

Spaniaavisen

Publisert 17. januar 2014 13:15

COSTA BLANCA

Størst risiko for regn meldes i provinsene Cádiz, Huelva, Sevilla og Malaga. I Malaga meldes det om "gule" stormer som også kan forekomme i de kystnære områdene i Fuerteventura, Lanzarote, Cantabria, Guipúzcoa, Vizcaya, Asturias, Lugo, Ourense og Coruña.

Det er utstedt risikoadvarsler på grunn av snø i provinsene Avila, Leon, Salamanca, Zamora, Madrid, Cáceres, Segovia, Soria og Orense.

Generelt er det forventet lokal tung eller vedvarende nedbør i sørlige og vestlige Andalusia og muligens også nord for Cáceres. 

Balearene og nord for Kanariøyene vil få lite eller moderat nedbør, som vil bli utvidet til resten av halvøya ledsaget av storm, spesielt sør og vest for Andalusia og muligens også i den nordvestlige delen av Cáceres. 
I resten av landet meldes det å bli skyet eller skyfritt.

Temperaturen vil synke unntatt i den nordvestlige delen av Spania, hvor den endres litt. På Balearene vil temperaturen synke litt, mens den på Kanariøyene vil forbli uendret.

Svak til moderat vind vil blåse fra sør på det meste av halvøya. På Balearene og nordvest på Kanariøyene, langs den galiciske kysten og i fjellområder på den nordlige halvøya og Kanariøyene med intervaller på sterk styrke.