Far ville kvitte seg med ett år gamle tvillinger

Etterlot de i leid leilighet.

Spaniaavisen

Publisert 13. mai 2014 21:05

En 30 år gammel rumensk mann er anholdt av Los Mossos d’Esquadra (katalansk politi) i Castelló d’Empúries (Girona) for å ha forlatt sine to barn, et tvillingpar på et år.

Det var mandag kveld at S.P. dukket opp på døra til eieren av leiligheten han hadde leid sammen med sin kone og to barn. Han fortalte huseieren at han ikke lenger ønsket leiligheten, og la til at det var to barn igjen i leiligheten.

Ifølge nyhetsbyrået Efe skal moren, også hun rumener, ha arbeidet som prostituert i området. Hun skal imidlertid ha forlatt mann og barn, og reist til Frankrike med en kunde. Dette skal være årsaken til at mannen ville kvitte seg med barna.

På tur i Spania? Her kan du booke hotell eller leilighet

Huseieren ankom leiligheten 20.15, og konstaterte at et tvillingpar, en gutt og en jente på et år var alene og uten tilsyn. Han kontaktet umiddelbart lokalpolitiet som igjen kontaktet Los Mossos d’Esquadra. 

Barna ble undersøkt på Hospital de Figueres før barnevernsmyndighetene tok hånd om dem.

Politet satte straks igang ettersøkelser av 30-åringen som ble lokalisert og arrestert. Mannen er kjent av politiet fra før. De vil også etterforske nærmere om noe kriminelt kan ha tilstøtt moren til tvillingene.