Får influensavaksine til 60 prosent av befolkningen video

21 død av svineinfluensa - høyrisikogrupper får vaksinen først.

Spaniaavisen

Publisert 31. august 2009 17:15

MADRID

Den interregionale helsekomiteen bestemte mandag at en definert risikogruppe vil få tilbud om vaksine mot A(H1N1) først. Helseminister Trinidad Jiménez sa tidligere at barn under 14 år skulle inkluderes i denne gruppen. Man bestemte likevel at barn over seks måneder bare får vaksine hvis de har en kronisk sykdom.

Andre risikogrupper er gravide, mennesker med kronisk sykdom samt arbeidstakere i viktige posisjoner som helsearbeidere, sikkerhetsstyrker, brannmenn og mannskap fra sivilforsvaret.

Helseministeren forsikret om at vurderingen av risikogrupper ville bli utvidet om nødvendig, og at alle som vil vaksinere seg, skal få.

Dette vedtaket betyr at mellom 15 og 20 prosent av Spanias befolkning vil bli vaksinert i første fase. Denne ventes å starte i begynnelsen av november. Regjeringen bestiller nok vaksiner til å dekke 60 prosent av befolkningen.

Spania gjør ikke som Frankrike. Der stenger de skoler hvis mer enn tre elever er smittet. Skolestart vil heller ikke bli forsinket som følge av pandemien.

PS! 21 personer har dødd som følge av svineinfluensa i Spania.

Se web-TV nedenfor.