Får hjelp ut av rusmiddelhelvete i Torrevieja

”Knut” er 47 år og har slitt med alkohol og andre rusmidler i mange år.

Terje Aspdahl

Publisert 14. desember 2011 17:58

TORREVIEJA

Etter han tok kontakt med Arne Stålberg føler han seg mer sikker på seg selv, og at han kan takle problemene sine bedre.

Julen står for døren og med den for mange en vanskelig tid med rusproblemer som topper seg. ”Knut” har fulgt Arne Stålberg sitt behandlingsopplegg siden Vikingposten skrev om han i vår. Nå deler han sine erfaringer med Vikingpostens lesere.

– Jeg har forsøkt flere behandlingsopplegg i Norge, men jeg opplever det er mange forståsegpåere og lite nyttig hjelp. Her har jeg kun Arne å forholde meg til. Det er det jeg opplever som det unike i behandlingen. Man får hjelp alene, og ikke sammen med en gruppe mennesker. Jeg er helt anonym og da føler jeg meg tryggere. Jeg benytter meg også av AA flere ganger i uken, men med Arne har jeg både en behandler og en kamerat. To fluer i en smekk, sier ”Knut” til Vikingposten.

Les også: – Helsetrygdkort ikke nok i utlandet

– De første årene med misbruk er faktisk ikke noe problem, og man sliter ikke. Men når man ikke får en ”god” rus av alkoholen lenger, da har man fått et problem. Jo før man forstår det, jo bedre. Da jeg leste om Arne Stålberg i Vikingposten var jeg veldig langt nede. Jeg måtte gjøre noe, og tok kontakt. Det er jeg glad for i dag. Under tidligere behandlinger på institusjoner i Norge har jeg blitt fratatt alt fra mobilen til muligheten til å lese aviser. Man får ikke engang gå en tur uten å ha med seg pleier.
Her hos Arne får jeg individuell behandling, som er tilpasset meg og mine behov. Dette er virkelig proft, sier ”Knut” til Vikingposten.

Finn hjelp i vår veiviser til næringslivet på Costa Blanca – sjekk ut bransjeguiden

Etter Arne Stålberg ble omtalt i Vikingposten har han merket en betydelig økning av henvendelser.
– Mange har tatt kontakt etter saken sto på trykk i april. Det er viktig at man kan se det er muligheter til å få hjelp. Jeg baserer behandlingen på å kunne gjøre dagligdagse ting. Vise det er mulig å leve et normalt liv uten alkohol. Tillit og egne valg er stikkord, sier Arne Stålberg.

Han oppfordrer folk til å ta kontakt og ikke være skamfull eller redd for å ta grep over sitt eget liv og rusmidlene. Det blir ikke bedre om man venter.
Arne sier at man kan for eksempel sende en e-post som en start.

Les også: Advarer mot fersk juice på barer og restauranter i Spania

– Julen er her snart, det er en høytid og har ingenting med alkohol å gjøre. Det er blant annet mange barn som lider under foreldrenes alkoholmisbruk. Ta kontakt, oppfordrer ”Knut”.