Får hjelp av læremesteren i julestria

Ståle Soltvedt og Moritz bakeri har hendene fulle i førjulstiden. Derfor må læremester og pappa Moritz Soltvedt trå til.

Terje Aspdahl

Publisert 16. desember 2010 09:06

TORREVIEJA

Med bakeri og utsalg både nord og sør på Costa Blanca, har baker Soltvedt fått god hjelp i førjulstiden. Pappa og læremester Moritz Soltvedt har byttet ut pensjonisttilværelsen med bakeryrket igjen. Han ble pensjonist i 2005, etter 52 år som baker. Han og kona tilbringer mye tid på Costa Blanca.

– Ståle har mye å gjøre før jul. Ved at jeg tar i et tak kommer han nok i mål i år også, smiler Moritz Soltvedt.

Les også: Her plukkes juleklementinene til det norske markedet

Hele ni sorter julekaker er produsert til julen i år – to mer enn de obligatoriske syv.

– Vi har bakt sirupsnipper, kokosmakroner, serinakaker, kransekakepinner, smultringer, smørskorpe, sjakkruter, berlinerkranser og pepperkaker. Dette håper vi skal dekke behovet for de fleste, sier Ståle Soltvedt.

Les også: Her er kongefamiliens julekort

At han har mye å gjøre før jul er ingen overraskelse, men sist torsdag ble Kirsti Sellenen som jobber i bakeriutsalget i Albir, utsatt for et trafikkuhell.
– Hun var uheldig på vei her fra senteret Gallerian til Albir. Det medførte vi måtte holde filialen i Albir stengt noen dager, men vi har fått til en ordning og håper alle skal få kjøpt inn det de måtte ønske før jul.

I forhold til tidligere år er det større omsetning i Torrevieja, mens han merker en liten nedgang i Albir.

– Det virker som det har vært mindre folk i Alfaz/Albir i november og desember i år enn det var i fjor. Mens her i Torrevieja er det en økning. Vi forsøker å ha fulle hyller i butikken vår i senteret Gallerian, men det kan være vanskelig å beregne, så enkelte varer kan vi dessverre gå tomme for, sier Soltvedt til Vikingposten.