Får gigantbot etter å ha tilbudt gratisreiser fra Torrevieja

Manglet nødvendige tillatelser.

Spaniaavisen

Publisert 27. november 2014 21:52

TORREVIEJA

Et selskapet som organiserte gratis bussreiser fra Torrevieja er ilagt en bot på 24.400 euro.

Selskapet som ikke har innhentet tillatelser fra myndighetene, reklamerte med gratis bussreiser fra Torrevieja til Benidorm og Calpe, skriver Informacion.

Politiet har de senere årene registrert en økning i denne typen tilbud fra bedrifter som ikke har autorisasjon for virksomheten.
Spesialstyrken i Policía Local i Torrevieja, GRO, ble satt inn i etterforskningen i denne konkrete saken. 

Politiet brukte blant annet spanere for å avsløre virksomheten. Reisene ble markedsført ved utdeling av reklamemateriell på markeder og på strandpromenaden. Til dette brukte man, ifølge politiet, mindre bemidlede personer som gjorde arbeidet for en billig penge, uten kontrakt.

Den 20. november slo politiet til mot en buss klar for avgang fra Playa del Cura. 
De kunne raskt konstatere at ITV-godkjenningen var gått ut på dato. Bussen manglet også nødvendige papirer for passasjertransport og brannslukningsapparatene var gått ut på dato, bare for å liste opp noen av manglene. 

Totalt var manglene så alvorlige at det ble ilagt bot på 20.000 euro. Av hensyn til passasjerene nektet politiet bussen å kjøre.

Men selskapet prøvde seg på nytt lørdag 22. november. GRO slo imidlertid til igjen og en ny bot ble gitt. Denne gangen på 4.400 euro for å mangle autorisasjon for turistbuss og manglende sikkerhet.