Får 45 millioner euro fra EU til Mar Menor-satsing

Slik skal pengene brukes.

Spaniaavisen

Publisert 3. september 2015 08:28

MURCIA

Med Mar Menor som en av de økonomiske motorene i regionen, ønsker regjeringen i Murcia å satse på bærekraftig turisme. 

Fra forskjellige EU-fond mottar regionen 45 millioner euro – over 400 millioner norske kroner – til å ruste opp området.

Selv om Mar Menor er under kraftig press på grunn av mennskelige aktiviteter og viser tegn på økologisk utarming, mener regionsregjeringen at det går an å snu utviklingen, skriver La Verdad. 

Les også: Vil ha flere hoteller og turisme året rundt på La Manga

Mar Menor er enestående og det finnes ikke en lignende lagune i Europa, ifølge regionsregjeringen, som ønsker å sette i verk en rekke tiltak for å stimulere den økonomiske utviklingen. 

Et av de viktigste målene for Mar Menor er nullutslipp. Det betyr videre utbygging av infrastrukturen for rensing og mindre bruk gjødsel i jordbruket i området rundt. 
Båttrafikken skal reguleres strengere, mens syklistene skal få bedre forhold, blant annet med sykkelsti hele veien ut til den eksisterende på La Manga.

Man vil også satse mer på ferjetrafikk og det skal opprettes en taxiservice på sjøen.

Les også: Denne er i ferd med å invadere Mar Menor

På La Manga kan man glede seg over å få en sammenhengende strandpromenade og en plan for å få slutt på bilkøene på La Manga vil bli utarbeidet i et samarbeid mellom Cartagena og San Javier.

Det skal satses mer på profesjonell sport og fritidsfiske, men også yrkesfiskere skal få støtte. 

Framfor alt er det turismen som skal styrkes, og det lages en omfattende plan for å tiltrekke seg investeringer til Mar Menor, som regionsdepartementet for økonomi, sysselsetting og turisme skal utarbeide med støtte fra Instituto de Fomento i Murcia.