Fantastisk utsikt fra Faro Cabo de Santa Pola

Opplev den ”ukjente” perle mellom Gran Alacant og Santa Pola.

Spaniaavisen

Publisert 5. mai 2010 17:36

SANTA POLA

Det vanskeligste er å finne riktig avkjørsel. En skikkelig kjerrevei, riktignok asfaltert for en del tiår siden. Du kjører fire kilometer rett frem ut mot kysten etter du har svingt av fra N-332. Dette er eneste veien ut til Faro Cabo de Santa Pola. Snorrett, trang og humpete.

Kommer du sørfra er det vesentlig letter enn hvis du kommer nordfra. Etter du har passert Santa Pola på N-332 skal du svinge til venstre rett ut i skogen etter cirka en kilometer. Like før du skal til å kjøre ned bakken mot Gran Alacant. På skiltet står det Faro Cabo de Santa Pola 4 km.
Kommer du nordfra, passerer du Gran Alacant og kjører opp bakken på N-332. Da kan du ikke svinge av til høyre ut mot fyret. Du må fortsette ned til avkjørselen inn til Santa Pola, kjøre av der og snu, for å kjøre tilbake mot Gran Alacant igjen. Da følger du instruksjonene ovenfor fordi da kommer du plutselig sørfra.

Les også: Rumensk innbruddsbande herjet kysten

Når du har spasert de hundre meterne forbi fyrets gjerder ut mot kysten åpner en ny verden seg. Der ute er tingene tilrettelagt for at man skal kunne nyte utsikten, og drømme seg bort. Det er fire – fem forskjellige benker og fine steiner å sitte på.
Det er ikke gjerder ytterst på kippene. 152 meter rett ned. Vi gikk helt ut på tuppen og kjent et lite sug i magen.

Se våre bildeserier her

For utsikten fra Faro Cabo de Santa Pola er formidabel. Øye Tabarca føles så nær at man har lyst til å ta sats og hoppe ut en tur. Ellers ser man fra Alicante til La Manga på en godværsdag.

En annen ting terrenget rundt Faro Cabo de Santa Pola er ideelt for er trim. Enten spaserturer, joggeturer eller sykkelturer. Området er klassifisert som et naturreservat, og heter Clot de Galvany. Stiene føles som endeløse. Og så er det flatt og fint. Her kan man gå uansett form eller fysikk.