Fant tilbake til kunsten

Marit og 20 andre med utstilling i Guardamar.

Spaniaavisen

Publisert 6. mars 2014 08:19

GUARDAMAR

Sammen med 20 andre elever stiller norske Marit Kvalvåg (69) ut sine arbeider i Rita J. Hee galleri La Casita del Arte i helgen.

Kunstneren Rita J. Hee holder vårutstilling for sine elever i sitt atelie og galleri Casita del Arte 8. – 9. mars. 

En av elevene er norske Marit Kvalvaag som er født i Kristiansand og oppvokst i Molde og Trondheim. Hun har bodd i Orihuela Costa siden 2000.

– Vi er en flott gjeng som møtes hver mandag i ateliet til Rita J. Hee. Vi får da råd og veiledning og utveksler ideer. Dette har jeg gjort i tre år og stortrives, sier Marit Kvalvåg til Vikingposten. 

På tur i Spania? Her kan du booke hotell eller leilighet

Marit Kvalvåg fikk staffeli og malerutstyr av sin far i bursdagsgave da hun var 15 år, men fant ut at kunstens verden ikke var noe for henne og ga bort malerutstyret til en venninne. For cirka åtte år siden tok opp malerskrinet igjen og maler nå abstrakte oljemalerier gjerne med innslag fra collagens verden. Maleriene males med palettkniv og er i sterke varme jordfarger. 

– Jeg foretrekker oljemaling og maler abstrakt ikke figurativt. Jeg henter inspirasjon fra motiv som jeg liker fra andre kunstnere som jeg omformulerer til mitt eget uttrykk. Jeg blir også inspirert av omgivelsene her nede og har ikke angret et sekund på at vi flyttet hit. Denne hobbyen er fantastisk og betyr mye for meg og jeg kommer til å holde på i mange å fremover, sier Kvalvåg og ønsker velkommen til vårens utstilling.

Utstillingen åpner lørdag 8. mars og varer til og med søndag 9. mars. På søndag er det «hattens dag» hvor alle utstillerne kommer med hatt. Åpningstiden er klokken 11.00 – 14.00 begge dager.

Galleri La Casita del Arte ligger i Pino Mar 1,5 kilometer nord for La Mata langs N-332.