Fant hundevalper i søppelcontainer

De søte små overlevde så vidt – takket være en allmennlege.

Spaniaavisen

Publisert 8. september 2011 06:32

ALBIR

Rita Ringdal og hennes legemann Paco ved Costa Blanca Klinikken reddet livet til to av valpene. De søte små fikk melk ved hjelp av en slange ned i magen den første uken. Nå søker de etter dyrevenner som vil ta imot hundene.

Valpene ble funnet helt tilfeldig av en danske på sykkeltur i Polop da de skulle kaste fra seg noe søppel i en container. Nede i containeren lå det tre små valper og pep for livet.

Les også: Advarer mot løshunder i Rojales

– For første gang i mitt liv fikk jeg bruk for at mannen min er utdannet lege. Hvis ikke han hadde satt en sonde ned i magen på dem, ville de garantert ikke levd i dag. Nå er de over tre uker, og de drikker av flaske og legger på seg som bare det. De to som overlevde er noen skikkelige hjerteknusere. De virker som de er en blanding av sortbjørn og rottweiler, på grunn av at de er så store og sterke, sier Rita Ringdal.

Helt siden valpene ble funnet har de bodd hos Rita og mannen Paco. Valpene ble matet sent og tidlig de første dagene. Skikkelig døgnvåking.

Her finner du hjelp på Costa Blanca – sjekk ut vår bransjeguide

– Jeg har ikke ord for å beskrive det menneskene gjorde mot disse valpene. Noen kastet de nyfødte valpene i en søppelcontainer. Helt grusomt. Hva er disse menneskene laget av? Men dette er dessverre ikke noe enkeltstående tilfelle. De to valpene som overlevde, hadde flaks at de ble funnet og levert til oss. Jeg er med og driver foreningen Spaniahundene. Vi tar imot hjemløse dyr i Alfaz del Pi, Benidorm og på Mallorca. Det var derfor vi fikk disse valpene, forteller Rita.

– Vi kommer til å ha valpene helt til de er åtte uker gamle, og kan spise selv. Da blir de gitt bort til dyrevenner. Men ikke til hvem som helst. Vi skal være sikre på at de to stakkars hundene får et godt liv. Det er en hann og en tispe. To tillitsfulle og veldig søte valper, sier dyrevennen fra Albir.

Ringdal oppfordrer folk som er interessert i å ta imot dyr, enten dem bor på Costa Blanca eller i Norge om å ta kontakt med henne og Spaniahundene. De kan treffes på telefon 689145796 eller på hjemmesiden www.spaniahundene.com.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

– Jeg har viet min fritid det siste halvannet år til hjemløse dyr. Årsaken til at jeg ble engasjert i dette arbeidet, var at jeg så hvordan dyr blir behandlet i Spania. Dette er en jobb jeg ikke tjener en euro på. Tvert imot så bidrar jeg veldig mye selv. I tillegg har vi et par sponsorer, Costa Blanca Klinikken og Hospital Imed Levante, men vi er veldig glade for alle nye bidrag. Man finner alle opplysninger på våre hjemmesider. Dessuten har vi en innsamlingsbøsse på Klinikken. Der kan folk levere inn alt fra sedler til småpenger, oppfordrer Ringdal.