- Fant eksplosiver og gift hos al-Qaida-medlemmer video

OPPDATERT: Tre personer arrestert i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 2. august 2012 10:44

ANDALUCIA

13:33, 15:21
Politiet i Andalucia sør i Spania har pågrepet tre personer som de mistenker er al-Qaida-medlemmer. Ifølge BBC skal de ha vært utstyrt med både eksplosiver og gift.

Europa Press melder at de tre er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep. Eksplosivene ble funnet i en leilighet som de tre disponerte, og det skal være funnet rundt 100 gram eksplosiver – nok til å sprenge en buss.

To personer, trolig fra Tsjetsjenia, er arrestert i Castilla-La Mancha. De to ble tatt om bord i en buss. En tredje mann er tatt i La Línea de la Concepción (Cádiz). Mannen er tyrkisk statsborger og ble pågrepet i en leilighet som han deler med sin kone.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her – få nyhetene på epost når de skjer. Tjenesten er gratis

Politiet har en teori om at de tre hadde planer om gjennomføre terrorangrep ved hjelp av paragliding. Alle hadde vist stor interesse for denne luftsporten.

Politiet er usikker på om angrepet skulle gjennomføres her i Spania eller i et annet land. Etteretningskilder fra flere land skal ha hatt de tre i kikkerten.
De skal ha oppholdt seg i Spania i 15 dager

De pågrepne skal alle ha fått militær trening i Pakistan. Ifølge ABC skal én av de ha tilhørt den russiske spesialtjenesten og være ekspert på gift og eksplosiver.

Se video under her