>
Arkivet

Familien Lange har aldri angret på at de solgte hytta og kjøpte seg feriehus


TORREVIEJA

Torrevieja og Orihuela Costa fører an i et boligmarked som er på bedringens vei. Her i Torrevieja ble det i 2. kvartal faktisk solgt like mange boliger som i 2008 - før bolig- og finanskrisen rammet.

I Alicante-provinsen selges det 110 boliger hver dag og det selges flest i Torrevieja. Mellom april og juni ble det solgt hele 1616 boliger i Torrevieja - og de fleste ble solgt til utlendinger.

Familien Monika og Morten Lange kjøpte sin feriebolig i Torrevieja for drøyt tre år siden, og de angrer ikke. Nå er det høstferie og familien nyter deilige sommerdager på Altos de Bahia nord i Torrevieja.

På boligjakt? Sjekk ut disse prospektene først

– Vi byttet ut hytta i Kragerø med denne leiligheten i 2013. Det er hele familien godt fornøyd med. Vi bruker faktisk omtrent like lang tid på å reise hit som å ta bilen fra Lørenskog til Kragerø. Med hyppige flyavganger er dette ideelt, sier Morten Lange til Vikingposten.

Familien på fire, med Marte (10) og Maria (16), i tillegg er Martes venninne Nora (10) med, stortrives og det er det flere grunner til.

– Vi må trekke frem klimaet. Vi benytter leiligheten her tre-fire uker i året og til forskjellige tider. Men vi har alltid flott vær. Vi valgte også fastlandet og Torrevieja for å ha muligheten til å reise å se litt av landet. Da er dette et godt utgangspunkt. Selv om vi foreløpig dessverre ikke har fått gjort så mye av det enda, sier Monika. Det blir lettere å ta turen til stranden enn å sette seg i bilen.

– Her vet vi det er nesten 100 prosent fint vær. Så er det billigere å shoppe enn hjemme. Jeg liker meg her, skyter Maria inn.

– Vi kan trygt si at forventningene er innfridd. Jeg må legge til at samtidig som vi kjøpte vår leilighet, gjorde to av våre naboer det samme. Uten at vi visste om hverandre. Det viser vel at mange ser til Costa Blanca og Torrevieja når utenlandsbolig skal vurderes, sier Morten. 

Les mer om:

Bolig