Familiedugnad på julebasaren i Albir Se video

Her er tre blad Tislevoll på jobb i serveringen under årets julebasar.

Spaniaavisen

Publisert 4. desember 2009 08:06

ALBIR

Det ble rene familietreffet på kirkesenteret i Albir. Og det på en basar som satte nye rekorder både økonomisk, besøksmessig og med en skyhøy trivselsfaktor.

Brødrene Steinar og Rasmus Tislevoll var sammen med søsteren Kjersti Helland viktige brikker på kjøkkenet når 105 kilo med pinnekjøtt skulle serveres i porsjoner. Aldri tidligere har alle tre vært samlet på dugnad i samme sjømannskirke.

– Jeg har jobbet i sjømannskirken i New Orleans i tre år tidligere. Akkurat nå jobber jeg for sjømannskirkens kontor i Oslo. Denne uken er jeg bare på ferie her i Spania, og da var det helt naturlig for meg å hjelpe til her denne helgen, sier Kjersti Helland.

Sammen med brødrene Steinar og Rasmus Tislevoll jobbet hun så svetten silte. Rasmus bor i Alfaz del Pi og var med på dugnad, mens Steinar er ansatt ved Sjømannskirken i Alicante.

Les også: Juletrærne tent på Costa Blanca

– I 2007 serverte vi 250 porsjoner med pinnekjøtt. Denne rekorden skal vi slå i år. Garantert, sier Steinar Tislevoll.
Det gjorde de også med glans. Men det mest gledelige var likevel de totale inntektene på årets basar. Selv om vi er midt i finanskrisen i Spania, fikk kirken inn formidable 19.000 euro på de to dagene basaren varte.

– Vi er selvsagt godt fornøyde. Fredag håpet vi på 500 besøkende. Det kom 600! Totalt dro vi inn tusen euro mer enn i fjor som var et foreløpig rekordår. I tillegg til dyktige hjelpere, flotte varer og premier, var nok det fine været også med på å dra så mange mennesker ned til oss i helgen. Fredag var vi hele 50 mennesker i sving for å jobbe med basaren. Takk til alle, sier sjømannsprest Reidar Ådnanes.

Se video fra arrangementet under.