Falsknerliga tatt - 99 personer pågrepet

Spesialiserte seg på forfalskninger.

Spaniaavisen

Publisert 30. desember 2013 16:10

ALICANTE

Et nettverk som spesialiserte seg på forfalskninger i Spania og Portugal er avslørt av politiet. Policia Nacional har arrestert seks personer i Alicante for medvirkning.

En million beslaglagte produkter og totalt 99 arresterte er fasiten etter avsløringene i Spania og Portugal. 

De arresterte i Alicante-provinsen ble alle tatt i boliger i Alicante by. De fleste av de arresterte her er senegalesere, og tre av dem hadde ulovlig opphold i Spania.

Ut på farten? Book hotell eller leilighet her

I de tre boligene som ble ransaket i Alicante fant politiet mer enn 3500 falske produkter, blant annet solbriller, klær, cd-plater og dvd´er. Politiet avslørte også opptaksutstyr til produksjon av falske cd´er og dvd´er. 

Politiaksjonen, kalt Laycai, førte til at det ble beslaglagt over en million faske produkter. Det var kopier av kjente og dyre merkevarer som ble produsert på ti ulike steder i Portugal. Her hadde banden med marrokansk opprinnelse produsert rundt 235 tonn med klær og sko de siste to årene.

Produktene kan ha innbrakt rundt 5.500.000 euro ifølge politiet.
Også to imaner fra to moskeer i Orense er arrestert i saken. Politiet mener disse var ledere av nettverket.

Politiet startet etterforskningen i september 2012 etter en razzia i et varelager i Madrid-området. Politiet kom på sporet av banden, og fant ut at varene ble produsert nord i Portugal. Forfalskningene ble deretter smuglet inn i Spania og distribuert over hele landet.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Selgerne betalte produsentene på måter som kan være vanskelig å oppdage. Ved bankoverføringer ble det aldri sendt mer enn 3000 euro. I Spania kalles dette "pitufeo" eller smurfemetoden, når mange personer gjør små innskudd eller overføringer.

Også Hawala-systemet ble brukt for pengeoverføringer. Dette er en metode som ikke innebærer fysisk overføring av penger, og hele systemet bygger på tillit.