Falske gassinspektører har lurt 5000 huseiere

Pågrepet flere steder i Spania denne uken - Costa Blanca inkludert.

Spaniaavisen

Publisert 24. mai 2014 16:01

COSTA BLANCA

Tre av "inspektørene" er arrestert på Costa Blanca, fire på Costa del Sol og hele 17 på Balearene. Totalt dreier det seg om 26 personer som har krevd inntil 1200 euro for unødvendig inspeksjon og vedlikehold av gassanlegg hos huseiere.

De falske gassinspektørene går gjerne etter utlendinger som ikke er kjent med hvordan systemet virker.

Svindlerne kan ringe på forhånd for å gjøre en avtale, de har uniformer ikke ulik de ekte inspektørene og de har falske identifikasjonskort.

Skal du ha leiebil i sommer? Sjekk prisene her først – gratis norsk servicetelefon, om det skulle være noe

Vanligvis er beskjeden fra de falske inspektørene at det trengs en liten reparasjon av slangene til gassflasken, noe som koster rundt 50 euro. Men underveis i "jobben" finner de stadig nye "feil" og regningen løper løpsk – fra 200 til 1200 euro.

Og er du riktig heldig, så stjeler de verdisaker samtidig.

I forbindelse med arrestasjonen av de 26 svindlerne er det tatt beslag i 25 dyre biler, to motorsykler samt luksusvarer verdt fire millioner euro.

For ordens skyld: Gasselskapene ringer aldri til en kunde – de sender brev. De dukker heller aldri uanmeldt opp på døra. Og gassinspeksjoner gjøres hvert femte år.

Dukker en gassinspektør opp kan det være greit å ta en telefon til selskapet. En ekte inspektør vil ikke ha noe i mot det.