Falske gassinspektører banker på hos folk

Da kan det være greit med en advarsel - igjen.

Spaniaavisen

Publisert 21. september 2009 09:27

TORREVIEJA

Det er ikke første gang, og blir neppe siste: Nå er to falske gassinspektører i sving i Orihuela Costa. De to spanjolene i orange og grå uniformer med verktøyskrin (!), banker på hos folk og sier de skal sjekke gassinstallasjonene.

Det skal de selvsagt ikke. De skal bare lure deg for penger. Slipper du de inn døra, sitter du igjen med en regning på 104 euro før de går. Svindlerne er så utspekulerte at de har med seg papirer og sertifikater fra selskapet Revigas. Problemet er bare at de eneste offisielle inspektørene for gasselskapet Repsol er Torregroso y Pino. Og de ringer alltid på forhånd for å gjøre en avtale.

Politiet advarer nå mot å slippe folk du ikke har avtale med inn i huset. Kontakt gasselskapet eller ring heller politiet. Er du i tvil der de står med papirer, ring 112 så kommer politiet og sjekker papirene selv.

I Torrevieja har flere blitt lurt av tre personer som  hevdet å være på en sikkerhetsrunde for gasselskapet Repsol. Med seg ut av døren har de tatt verdisaker. Folk har regelrett blitt lurt trill rundt. 

Bilen disse "inspektørene" bruker er ikke en offisiell Repsol-bil, og blå skjorter er i hvert fall ikke Repsols uniformer.