Få med deg kunstutstillingen i helgen

Anna Zandén fra Småland stiller ut malerier i Spania for tredje gang. Med seg har hun debutanten og venninnen Eva Mellberg.

Spaniaavisen

Publisert 13. oktober 2009 21:52

ORIHUELA COSTA

Hjemme hos Anna Zandén på La Florida har det de siste dagene foregått en hektisk utplukking av malerier som skal være med på utstillingen i Strandgalleriet.

– Det er like spennende hver gang. Hvilke bilder vil folk like? De jeg synes er best, er ikke nødvendigvis de andre liker. Derfor er det fascinerende å male, sier Anna Zandén til Vikingposten.

Hun har puslet med malerkoster i 30 år, men først da mannen kjøpte oljemaling til henne for 10 år siden, ble det fart i sakene.
– Jeg maler bare når jeg er i Spania. Her er lyset så fantastisk, og jeg blir spesielt inspirert av havet. Årsaken til at jeg holder salgsutstillinger er at det ikke skal bli så fullt på veggene her hjemme.

Eva Mellberg, også fra Småland, er debutanten av de to. Selv om hun også har malt i mange år, er det første gang hun blottstiller seg for publikum.
Malerinteressen er stor på Costa Blanca. Ingen tvil! Stadig nye kunstnere kommer til, og de fleste har startet sine første prøvende strøk hos enten Inger-Ann Johnsen på Strandgalleriet, eller Rita Hee i Casita del Arte.

–Eva og jeg ble kjent på golfbanen for mange år siden. Nå samles vi i en ny interesse. Det blir spennende å se mottakelsen av maleriene våre, mener Anna Zandén.