Få en smak av det ekte Spania

Da er Guadalest vanskelig å komme utenom.

Spaniaavisen

Publisert 27. juni 2014 07:42

GUADALEST

Guadalest er den eldste byen på Costa Blanca. Fjellandsbyen med sine trange, stenbelagte gater med kafeer og håndarbeidsbutikker trekker hundretusener av turister året rundt.

Byen ligger 140 km fra Alicante og cirka en halv times kjøring fra Alfaz del Pi, Albir og Altea. Den lille byen med sine 200 innbyggere ligger 595 meter over havet i et steinete og rustikk landskap. Turister besøker byen året rundt for å få en smak av det «ekte Spania». Her går livet sin vante gang på tross av turismen. Atmosfæren er avslappende og her kan man nyte freden og roen. 

Ut på tur i Spania? Her kan du booke hotell eller leilighet

Byen byr på fire museer, flere resturanter og kafeer samt butikker med et rikt utvalg av blant annet keramikk, håndlagde duker, smykker, klær, forskjellige lokale typer honning og vin. 

Guadalest ble bygget av maurerene og ble påbegynt så tidlig som i det 7. århundre. Verdt et besøk er borgen Castillo de San Josè som ble bygget på samme tid som byen og er regnet som en av Spanias viktigste kulturskatter. På toppen av borgen er utsikten imponerende til blant annet den turkisfargede innsjøen Embalse de Guadalest som forsyner områdene omkring med vann.

Tre minutters kjøring fra Guadalest mot Alcoy ligger den lille fjellbyen Benimatell, kjent for sine tre spanske kulinariske restauranter, restaurante Venta La Montana, restaurant Ca Rafel og restaurante L`Obrer. Alle er på listen over Spanias beste restauranter gjennom mange år og anbefalt av Michelinguiden flere år på rad. De ligger på rekke og rad i byens hovedgate. 

Les også: Altea har bevart sin sjarm

Restaurant Ca Rafel eies og drives av Rafael Sales Abella. Den har vært i drift i 40 år og Sales Abella har drevet restauranten de siste 10 årene. Kjøkkenet har spesialisert seg på «mat fra fjellene» og tilbyr utsøkte spanske retter med ingredienser hentet fra området. Utvalget er variert men spesialitetene er blant annet gourmettapas, den spanske retten Olleta de Brat, lammeskulder, ovnsbakt kje og hjemmelagde desserter. 

– Vi har både spanske og utenlandske gjester. Mange nordmenn finner ofte veien til restauranten. De har lagt sin elsk på gourmettapasen som vi er spesialister på og som er annerledes enn de normalt får servert her på Costa Blanca. Vi benytter urter, sopp, frukt, grønnsaker, ost og kjøtt fra lokale produsenter som gir en særegen smak til våre retter, sier Rafael Sales Abella og ønsker velkommen til et gourmetmåltid av de sjeldne. 
Restaurant Ca Rafel har åpent hver dag. Restauranten er populær og det er lurt å reservere bord spesielt i helgene og i høysesongen.