EU truer Spania på grunn av boliglov

EU truer med å trekke tilskudd hvis ikke Spania kvitter seg med den omstridte LUV-loven og tilpasser seg EUs regler.

Spaniaavisen

Publisert 7. desember 2008 17:39

VALENCIA

Regionsregjeringen i Valencia er i EUs søkelys på grunn av den tidligere LRAU- og den nåværende LUV-loven. Det er byplanlegging som er kritisert i særdeleshet. EU ønsker å se juridiske og administrative skritt bli tatt for å kompensere for de som har blitt uskyldige ofre for de to lovene.
 
Europapress skriver Europaparlamentet  ber om at alle nye byggeprosjekter som ikke er miljømessig bærekraftig blir utsatt.  Det samme gjelder prosjekter hvor man ikke respekterer retten til eierskap.
 
Les også: 4 av 10 setter ned boligprisen får å få solgt

EUs krever at alle planer som ikke er i samsvar med EUs lovgivning, stopper umiddelbart. Rapporten er ført i pennen av parlamentsmedlem Margrete Auken og kan bli vedtatt i mars. Det blir i så fall tredje gang EU refser Spania for sin boligpolitikk.

Ordlyden i denne rapporten er betydelig skarpere enn i de foregående. Den gjør det blant annet klart at EU har rett til å stoppe finansiering til spanske regioner. Et annet alternativ er å be om tilbakebetaling av allerede utbetalte penger. 
 
Les også: EU skal granske gigantutbygging

Rapporten foreslår at alle regionale regjeringer i Spania bør gjennomgå lovgivningen til EU som har innvirkning på eiendomsretten, for dermed å få slutt på misbruket.