EU gransker Ryanair-avtaler

Kan ha fått ulovlig statsstøtte på spanske flyplasser.

Spaniaavisen

Publisert 17. oktober 2013 11:58

MADRID

Ryanair skal granskes om de får ulovlig statsstøtte for flyging til de katalanske flyplassene Girona og Reus etter en klage fra et annet flyselskap.

EU-kommisjonen varsler en grundig undersøkelse som skal vurdere om avtaler mellom offentlige myndigheter og flyselskaper som opererer på de katalanske flyplassene Girona – Costa Brava og Reus er ulovlige. Ett av selskapene som granskes er Ryanair. 

En klage ble innrapportert til Brüssel i mai i fjor av et flyselskap som opererer på Barcelona – El Prat som mente at Ryanair mottok ulovlig statsstøtte. 

Etter denne klagen blir alle selskaper som har undertegnet tilsvarende avtaler gransket for å undersøke om de kan ha indirekte nytte av støtteordninger for å redusere sine kostnader.

Det vil blir foretatt en generell analyse med fokus på avtaler mellom offentlige myndigheter og flyselskapene, som det heter.

Det skal granskes om reklame- og markedsføringsavtaler som er inngått mellom flyselskapene og flyplassene gir en urettferdig konkurransefordel som er uforenlig med det indre marked og bryter med europeiske standarder.