Etterlot 5-åring alene i bilen

I to timer - pappa pågrepet.

Spaniaavisen

Publisert 19. april 2014 18:29

VALENCIA

Politiet i Valencia arresterte en 24 år gammel mann for å ha etterlatt et barn på fem år alene i en stengt bil i nærmere to timer.

Politiet ble varslet av vitner og ankom calle Barraca klokken 20.30, hvor bilen var parkert. Barnet prøvde da å komme ut og var tydelig oppbrakt.

Etter å ha roet ned barnet, prøvde politiet å kontakte familien i nærmere en time. Moren og en onkel kom til stedet etter å ha blitt varslet, men ingen av dem hadde nøkkel til bilen. De varslet faren som til slutt kom, nærmere to timer etter at vitnet først oppdaget det etterlatte barnet.

Skal du på tur i Spania? Book hotell eller leilighet her

Faren, av rumensk nasjonalitet, forklarte politiet at han skulle handle, og mente det var sikrest å låse gutten inne i bilen. Han hadde heller ikke tenkt å være så lenge borte, fortalte han.

Da han endelig kom tilbake hadde han likevel hverken handlepose eller annet som tydet på at han hadde vært på shopping. Med den lange tiden han var borte og varmen i bilen gjorde at politiet valgte å anmelde mannen for brudd på artikkel 230 i straffeloven.

Moren som er gravid og har to andre barn, tok over ansvaret for femåringen.