Et rom med havutsikt

Alle som leier en seniorleilighet i Villa Augusta får en nydelig havutsikt helt gratis.

Spaniaavisen

Publisert 29. oktober 2010 16:45

GUARDAMAR

Dessuten et trygt og hyggelig opphold, enten det er som feriegjest eller fastboende.

Det første som slår meg når jeg parkerer utenfor Villa Augusta litt sør for Guardamar del Segura er beliggenheten. Mer perfekt plassering skal man lete lenge etter.

Hygge og omsorg i en internasjonal atmosfære preger den tyskeide institusjonen for eldre med et visst pleiebehov. Med det levende Middelhavet som nærmeste nabo, burde trivsel i egen leilighet, på takterrassen eller i de mange hyggelige sittegrupper utendørs eller innendørs være sikret.

Les også: Denne kan koble deg til nettet hvor som helst

– Villa Augusta byr på tre forskjellige forretningsområder. Først og fremst er det seniorboliger for eldre som har behov for en viss tilgang på medisinsk personell. Dernest tilbyr vi leilighetshotell for feriegjester. Vi har i alt 36 boenheter. Til slutt har vi restauranten som er et tilbud for beboerne i huset og lokalbefolkningen i området. Vi har for tiden rundt 65 prosent belegg på langtidsleilighetene våre, og ønsker gjerne å ta i mot skandinaviske gjester, forteller daglig leder Juan Carlos Gómez Álvarez til Vikingposten BOLIG.

Trenger du leiebil i Spania – på fastlandet eller Kanariøyene? Sjekk tilbudet her først. Gratis norsk servicetelefon

Villa Augusta er ett av tre seniorboligtilbud i Spania som eies av den tyske organisasjonen Johanneswerk. Denne diakoni-organisasjonen er en av de største i Europa med 6.200 ansatte over hele Europa. De øvrige tilbudene i Spania befinner seg i Montebello i La Nucía og i Almunecar i Granada-provinsen.

I tillegg til leiligheter med ett eller to soverom, er tilbudene for beboerne mange. En sykepleier har fast tilhold på stedet, både dag og natt. Fysioterapeut kommer to ganger i uken. Det finnes oppvarmet basseng for utendørs bading året rundt. På ukentlige turer får beboerne sett forskjellige steder av Costa Blanca. Mulighetene for sosiale sammenkomster er store både ute og inne. Bibliotek, kirke og aktivitetsrom innbyr til sosialt fellesskap eller stille ettertanke.

Her finner du Spania-boliger til salgs

– Primært er det folk som har bodd i Spania i mange år som velger å bo her etter de er blitt alene, eller hvis begge er såpass skrøpelige at de føler seg mer trygge med tilgjengelig hjelp. Vi har tyskere, nederlendere, spanjoler og engelskmenn her for øyeblikket. Gjennomsnittsalderen er 78 – 79 år, forteller ”husmor” María Luisa Martínez.
Hver leilighet er utstyrt med kjøkken. Til tross for en utmerket restaurant med rimelig mat, kan det av og til være godt å lage sine egne spesialiteter.

– Kostnadene ved å bo her starter på 1350 euro per leilighet for de minste enhetene. Da er strøm, vann, vedlikehold og 24 timers medisinsk service inkludert. Mat og ekstra behandlinger kommer i tillegg. Er det to stykker som skal flytte inn sammen, betaler man 200 euro i tillegg i måneden, opplyser Álvarez.

Villa Augusta i Guardamar feirer 10 års jubileum i år. 21 ansatte sørger for at beboerne har gode dager i den fasen av livet da trygghet og medisinsk hjelp betyr mer enn noen gang. Samtlige ansatte snakker engelsk. Daglig leder er positiv til å knytte til seg skandinavisk personale hvis tilstrømmingen skulle bli stor. Stedet burde være attraktivt for alle nasjonaliteter.