Er dette Spanias vakreste byer?

Turister fra hele verden mener i hvert fall det.

Spaniaavisen

Publisert 29. august 2011 14:22

MADRID

Barcelona er Spanias vakreste by. Det mener flertallet av utenlandske turister som har deltatt i kåringen som nettstedet Skyscanner har gjennomført. Her er listen som Stavanger Aftenblad nylig pubiliserte:

1. Barcelona
Arkitekten Antoni Gaudís har som få andre satt sitt preg på den katalanske hovedstaden. Hans fantastiske kirkebygg La Sagrada Familia, byhuset La Pedrera og parkanlegget Parc Güell er alle blant millionbyens mest populære attraksjoner.
Barcelona er uslåelig mener nesten halvparten – 43 prosent – av turistene som har deltatt i kåringen.

Delta i debatten på vår Facebook-side

2. Sevilla
Andalucías juvel, Sevilla, helt sør i Spania kaprer andreplassen på listen over landets vakreste byer. Byen er proppfull av historie med attraksjoner som klokketårnet La Giralda og Catedral de Santa María – verdens største gotiske kirkebygg – midt i det historiske sentrum i byen.
23 prosent av deltakerne i undersøkelsen mener at Sevilla er nest vakrest i Spania.

3. Valencia
Spanias tredje største by byr på tapas, vin, strender, en flott gamleby og et yrende natteliv. Et sterkt økende antall turister kan som en ekstra bonus, oppleve Valencias gigantiske kunst- og vitenskapsby; Ciudad de las Artes y las Ciencias (CAC), rett utenfor selve bysentrum.
12 prosent av deltakerne i spørreundersøkelsen mener at Valencia er vakrest i Spania.

4. Madrid
Liker du storslått arkitektur, kunst i verdensklasse, hektisk shopping, god mat og drikke, er Spanias hovedstad et riktig valg. Det mener ti prosent av turistene, ifølge Skyscanner.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

5. Palma
En av Europas største turistdestinasjoner, Palma de Mallorca, kaprer femteplassen i kåringen og er favoritten til seks prosent av Spanias utenlandske turister.

6. Málaga
Málaga har fått et ufortjent rykte som bare en mellomstasjon på vei mot ferieparadisene på Costa del Sol.
Picassos fødeby har selvsagt sitt eget Picasso-museum, i tillegg har Thyssen-museet i Madrid nå åpnet egen filial i byen. Málaga fortrekkes av to prosent av alle utenlandske turister.

7. Santander

I Nord-Spania og ut mot Atlanterhavet finnes flere av landets beste strender. Byen Santander er omgitt av 11 av dem. Byen regnes for å være svært vakker og byr på en praktfull kombinasjon av både sjø og fjell. Byen er favoritten til en prosent av turistene.