Er dette Costa Blancas flotteste tapasgate?

I Benidorm ligger noen av Costa Blancas beste og største tapasrestauranter på rekke og rad.

Spaniaavisen

Publisert 2. juni 2011 05:49

BENIDORM

Kun noen få meter fra Middelhavets bølgeskvulp og Benidorms flotte strender ligger gamlebyen. Den ligger midt mellom strendene Levante og Poniente, like bak kirkeplassen. Her finnes en tapasgate som er spesiell.

Tapasgaten nærmest flommer over av restauranter med de flotteste tapasrettene og en atmosfære man garantert ønsker å komme tilbake til. Dette er skikkelig spansk. Kanskje ikke det man forbinder med bade- og partybyen Benidorm.

Les også: Norsk restaurant i Altea har fått egen vin

Men i tapasgaten er det spanjolene som ”regjerer”. Selv om man ikke er langt fra verken den norske kolonien, den engelske kolonien eller andre kolonier, blir dette som å være i en ordentlig spansk landsby.

Setter du deg ned på en av restaurantene, og bestiller noe godt å drikke, får du servert noen enkle tapasretter. Vi kan heller anbefale å være litt mer aktive på restaurantene. Ta turen rundt de flotte diskene og plukk ut noen av delikatessene du har lyst på. Bruk god tid og spis sakte fordi du bør smake på så mange tapasretter som mulig. Dette er heller ikke dyrt. Stedene spanjolene selv besøker har fornuftige priser.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti. Sjekk tilbudet her

Den beste tiden å besøke gaten på er etter mørkets frembrudd tidlig på kvelden. Da formelig syder det av liv der. Men det er også stor stemning i siestatiden fra klokken 14 til 17. Mange spanjoler, som jobber i sentrum av Benidorm, bruker dette som sin lunsjrestaurant.

Dessuten er man veldig nær andre artige plasser i byen når man er i denne gaten. Et steinkast unna ligger kirkeplassen med sin flotte beliggenhet like ved Middelhavet. Ellers er de trange gatene i gamlebyen fulle av koselige barer og butikker som ikke stenger før langt ut i de små nattetimer.

Les også: Slik lager du creme catalana – video

For å komme til gamlebyen i Benidorm kan man velge forskjellige ruter. Fra Torrevieja og opp til Benidorm tar det cirka en time med bil. Følg N-332 mot flyplassen i Alicante og ta motorveien (A-7) nordover. Ta avkjørsel til Terra Mitica, og til høyre i første rundkjøring etter dette. Følg så skiltingen mot sentrum av Benidorm.

De aller fleste i nord på Costa Blanca vet hvordan de skal komme seg til Benidorm. Det enkleste er faktisk å ta bussen. Da kan man også ta seg noe godt å drikke under besøket i byen…
Hvis du tar bilen er det lettest å parkere i et av de mange parkeringshusene, og bruk beina resten av veien. Spør deg frem til Placa de la Constitucio. Da er du i den ene enden av gaten.
God fornøyelse!