NYHETER

Er blitt en populær turist­destinasjon

135.000 besøkende er registrert til og med august.


ALFAZ DEL PI

Alfaz del Pi er kjent som en av de store turistattraksjonene i provinsen Alicante.

Dette er tydelig da 135.036 har besøkt fyret Faro i Albir fra begynnelsen av året til slutten av august. Dette er en av rutene i Serra Gelada naturpark som registrerer mest tilstrømning av publikum på grunn av sin tilgjengelighet og som har det eneste kulturelle fyrtårnet i hele Valencia. 

Besøkende registreres kun mens det er ansatte på informasjonspunktet fra klokken 08.00 til 15.00, så det reelle antallet besøkende er ifølge byråd for miljø og turisme i Alfaz del Pi kommune, Luis Morant, langt høyere.

Faro i Albir åpnet dørene i oktober 2011 og ble dermed det første kulturelle fyrtårnet i Valencia. Her holdes det fotografiske utstillinger som gjenspeiler hvordan livet til de gamle vokterne var, da fyret var bebodd. Viktigheten av naturparkens flora og fauna beskrives med foredrag og konserter som holdes sporadisk. 

I det første driftsåret mottok fyret 63.493 besøkende og elleve år senere i 2022 ble det registrert totalt 185.003 besøkende. 

Fyrtårnet er fra 1863.

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.