Er begeistret for at Altea gjøres mer attraktiv

Her er noen av tiltakene.

Spaniaavisen

Publisert 20. januar 2014 13:48

ALTEA

Ingeborg Maack og Gyri Skolem er begeistret for at arbeidene som skal gjøre Altea mer attraktiv er i gang. Kommunen har igangsatt arbeidet med en oppgradering av kystlinjen ved Altea og jobben skal være gjort om to år.

Selskapet CYES er satt til å gjennomføre prosjektet og har fått tildelt et samlet beløp på 4,4 millioner euro med bistand av midler fra EUs regionale utviklingsfond (ERDF).

Kommunen er ansvarlig for arbeidet og ordføreren i Altea, Miguel Ortiz, hadde nylig møte med teknisk etat for å sikre best mulig kommunikasjon mellom kommunen og byens innbyggerne som berøres av arbeidet.
Prosjektet har en ferdigstillelse på to år, og har blitt ledet av det politiske partiet PP i mer enn et tiår. 

Les også: Altea har over 3000 boliger og leiligheter til salgs

Prosjektet omfatter forlengelse av strandpromenaden fra Plaza de Europa til Algar-elven, rydding av grus og stein langs promenaden, oppgradering og utbedring av moloen og bygging av et nytt lekeområde. 

– Det er innbyggerne som har prioritert dette prosjektet nest etter ivaretakelse av gamlebyen. En forlengelse av strandpromenaden med blant annet ny lekeplass, samt oppgradering av moloen og forbedring av vannkvaliten i demningen vil bety mye for byen vår, sier ordfører Miguel Ortiz. 

Moloen ble bygget på 1970-tallet for å beskytte bebyggelsen mot bølger. Til tross for åpninger i moloen viser det seg at kvaliteten på vannet i demningen er for dårlig og ikke egnet for bading, konstaterer ordføreren.

– Vannet har blitt en forurensningskilde om lukter vondt og er sjenerende for befolkningen og tilreisende. Dette blir det nå gjort noe med ved først og fremst å øke vanngjennomstrømningen, sier ordføreren.

Les også: Her blir det montert gratis internett i Alfaz del Pi

Ingeborg Maack og Gyri Skolem fra Sandvika har i mange år tilbragt flere uker om vinteren på CAN-senteret i Altea, et rehabiliteringssenter som drives av Bærum kommune. De er aktive turgåere og har god kjennskap til området. 

– Det er fantastisk at strandpromenaden forlenges og at det ryddes opp i området. Vi liker å gå langs havet og går tur nesten hver morgen. Her er det stille og rolig og vi nyter den avslappende atmosfæren. Kommunen har vært flinke til å oppgradere med stier. For noen år siden var det nesten umulig å gå her. Håper inderlig dette arbeidet også inkluderer broer på moloen som vi har savnet i mange år. De ble tatt av bølgene under en storm for ca åtte år siden og har ikke blitt bygget opp igjen, sier Maack og Skolem.

De to tror flere vil benytte seg av dette flotte turområdet når det nå oppgraderes ytterligere. 

– Men vi håper ikke at det bygges mange barer og kafeer. De bør da i tilfelle ligge nede ved strandkanten og ikke langs elven. Tror faktisk det heller ikke er lov fordi området langs elven visstnok er verneverdig, sier Ingeborg Maack og Gyri Skolem til Vikingposten.