Engasjerende møte med Ketil Bjørnstad

55 personer møtte frem på bokbadet med Ketil Bjørnstad og Kirsti Baggethun på Kirkesenter Albir tidligere denne uken.

Spaniaavisen

Publisert 19. november 2014 22:33

ALBIR

Det ble et uforglemmelig møte med fortfatter og musiker Ketil Bjørnstad for publikum på kirkesenteret i Albir mandag. Tidligere kulturattaché ved den norske ambassaden i Madrid, Kirsti Baggethun, geleidet Bjørnstad gjennom flere faser av hans kunstneriske virke gjennom mange år og publikum fikk høre en spennende og interessant historie om hans forfatterskap og musikerkarriere.

Ketil Bjørnstad debuterte som forfatter i 1972 med diktsamlingen ”Alene ut” og siden har han gitt ut over 30 bøker, både romaner og biografier. Mest kjent av hans romaner er ”Villa Europa” og triologien ”Til musikken”.

Hans mest kjente biografier er om Hans Jæger, Edvard Munch og Edvard Grieg som også har oppnådd et stort lesertall. Hans bøker er blant annet oversatt til tysk, fransk og spansk. Kirsti Baggethun har oversatt hans bøker til spansk.

– Det var en fantastisk kveld. Avslappende, interessant, engasjerende og spennende. Bjørnstad er veldig allsidig og en dyktig musiker og forfatter. Han fortalte om mange opplevelser knyttet til hans liv som kunstner som var veldig inspirerende og givende. Vi fikk et innblikk hans livshistorie og også hvem som hadde påvirket han gjennom alle disse årene som komponist og forfatter, sier Ingard Færevåg, informasjonsmedarbeider i Sjømannskirken Albir-Villajoyosa, til Vikingposten.