Endret generalplanen for å hjelpe giganthotell

Kommunestyret i Villajoyosa endrer generalplanen for at hotellet Atrium Beach skal bli ferdigstilt. 

Spaniaavisen

Publisert 30. mars 2010 14:03

VILLAJOYOSA

Nå får fire- og femstjernes hoteller i kommunen lov til å utnytte fra 50 til 70 prosent av arealene til gjesterom. Tidligere var denne andelen kun 50 prosent.

Dette medfører at hotell Atrium Beach kan fortsette byggingen etter en sju års lang pause.

Byggingen av hotellet ble stoppet i 2003. Frem til i dag har reisverket stått på Cala stranden som et gigantisk spøkelsesbygg. Nå vekkes sannsynligvis arbeidet i live igjen. Kommunen har i hvert fall signalisert at de ønsker bygging av både dette hotellet, og ikke minst ferdigstillelsen av hotell Elbim, gjort så raskt som mulig.

Hotel Atrium Beach er konstruert for å bli gigantisk. Det skulle opprinnelig ha 1404 rom og parkering til 1500 biler! 63 heiser, 33 barer, 15 restauranter og 20 bankettsaler. Da hotellet ble påbegynt i 1998 var det da Europas største hotell. Blir hotellet nå ferdigstilt etter de opprinnelige planer, vil det fremdeles være Europas største. I dag er det Pribaltiyskaya Hotel i St. Petersburg i Russland som er størst med sine 1200 rom.

Ordfører Jaime Lloret (PP) innrømmer at forandringen av generalplanen i kommunen gjøres for å få sårt tiltrengte arbeidsplasser i gang i kommunen under den vanskelige økonomiske situasjonen i landet. Nylig stengte kasinoet i Villajoyosa dørene etter 30 års drift. 121 arbeidere mistet jobben.

Nå vil man ha bygningsarbeidere i gang med hotellene, og ikke minst mange hundre mennesker ansatte når hotellet kommer i full drift. Et slikt giganthotell vil skape store positive ringvirkninger for hele området ifølge ordfører Lloret.