Endelig ro og fred igjen i sjømannskirken

Den langvarige konflikten i Sjømannskirken Albir/Villajoyosa er over.

Spaniaavisen

Publisert 6. september 2012 06:17

ALBIR

Den tidligere sjømannspresten er flyttet til Kypros og den tidligere kateketen har sluttet i jobben. Kirkestriden ser ut til å være over i Albir uttalte generalsekretær Audun Myhre tidligere i sommer til avisen Vårt Land.

Ekteparet Steinar og Hilde Tislevoll er blant dem i staben som virkelig gleder seg til kommende år i kirken. Det gjør de sammen med et nesten nytt personale og med diakon Berte Marie Ulveseter som ny daglig leder.

Les også: Dyrket gresskar på 54 kilo i Alfaz

– Jeg var klar over at det hadde vært en konflikt når jeg begynte her i fjor. Men jeg fikk rede på av ledelsen i Bergen at konflikten var på vei over. Nå er vi virkelig klare til å bygge kirken videre. Jeg er veldig stolt av staben vi har her i dag. Folk står på og vi har en god atmosfære, sier Berte Marie Ulveseter til Vikingposten.

Når man ser på Ulveseter sin CV, kan man ikke annet enn å bli imponert. Hun kommer fra flere års engasjementer som landdirektør for Kirkens Nødhjelp, blant annet i krigsområder i Irak og Eritrea. Hun har også styrt Kirkens Nødhjelp sin avdeling i Etiopia i en årrekke.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– For oss her i kirken er det godt å få en inn så dyktig og erfaren leder som Berte Marie. Hun har en fantastisk erfaring. Nå har vi endelig et godt utgangspunkt for en helt ny start, sier diakonal medarbeider og veteran ved kirkesenteret, Steinar Tislevoll.

– I det kommende året skal vi fokusere på å bli flinkere på oppsøkende virksomhet. Det er tross alt nesten 10.000 nordmenn her i området under vintersesongen. Vi skal bli et hjem for alle nordmenn.
Dessuten skal vi satse mer mot ungdommen. Prøve å få til et tilbud til nattelivet i Benidorm.

Trosopplæring vil også være sentralt for oss. For folk i alle aldre, ikke bare konfirmantene. Vi skal arrangere Alpha-kurs en gang i måneden. Et kurs vi håper mange finner veien til, sier Ulveseter.

Skal du leie bolig i Spania? Ta en titt på disse mulighetene først

Kateketstillingen er allerede erstattet med en prestestilling (kapellan).
Fra og med 1. november begynner Jo Inge Bolstad i sjømannskirken. I mellomtiden har de en prestevikar i hans stilling. Sjømannsprest Christopher Woie og kona Sølvi har sagt ja til å forlenge kontrakten til 1. mai neste år.

Ellers vil kirkesenteret tilby både turister og fastboende mange forskjellige aktiviteter og konserter utover høsten. Det blir blant annet boccia to dager i uken, trilletreff en dag, Klubb 10 til 14, kor, sjømannstreff, lørdagsgrøt og gudstjenester hver uke.